IDS na Valentinovo tradicionalno s građanima

PULA – Istarski demokratski sabor danas je na simboličan način obilježio 30. godišnjicu osnutka te Dan zaljubljenih – Valentinovo.  Tom prigodom, predstavnice i predstavnici IDS-a, zajedno s brojnim članovima, u svim su gradovima diljem Istre te u Rijeci dijelili građanima prigodne paketiće s keksima u obliku srca. 

Predsjednik IDS-a Boris Miletić, potpredsjednik Valter Flego i predsjednik IDS-a Pule Robert Cvek družili su se s brojnim građanima na tržnici u Puli.  Miletić je istaknuo da se „IDS od samih početaka isticao u šarenom spektru političkih stranaka, prije svega kao regionalna stranka iz male Istre koja je drukčija od drugih i zagovara nepopularne teme, priča o nekoj dalekoj Europi i bori se za decentralizaciju, zagovara antifašizam i suživot, multietničnost i multikulturalnost, ne boji se jasno osuditi svaki, ali baš svaki oblik nasilja i diskriminacije, a Istra je uvijek i svugdje na prvom mjestu.“ 

– Kad su naše vrijednosti i naši ciljevi u pitanju, kompromis nije opcija, a zajedništvom i zdravom borbenošću nastavit ćemo utirati svoj put, nadam se, i narednih 30 godina. Put afirmacije različitosti, put jednakosti i ravnopravnosti, put antifašizma. Put Istre, kazao je Miletić zaključivši:

– Vjernost, dosljednost, odgovornost i uspjeh, samo su neke od riječi koje bi se mogle upotrijebiti za oslikati naše djelovanje u ova tri desetljeća. Želja mi je, međutim, upotrijebiti jednu drugu riječ: hvala!  

Potpredsjednik IDS-a i zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego također se zahvalio svim građankama i građanima na potpori kroz sve ove godine. 

– Kad govorimo o radu IDS-u u ova tri desetljeća, možemo slobodno reći da je IDS stranka koja je donijela brojne trendove u hrvatsku politiku – prije 20 godina kada smo pričali o otvorenosti, multikulturalnosti, dvojezičnosti  i europskom prosperitetu, a danas kada pričamo o digitalizaciji i zelenim politikama. Definitivno jesmo stranka koja prati trendove u Europi te ih pokušava doma implementirati. Iskoristit ću ovu priliku da se zahvalim svim građanima, posebice onima koji su ugradili dio svog entuzijazma i svoje ljubavi u IDS!

Uz Pulu, predstavnici IDS-a darivali su građane i u Vodnjanu, Labinu, Rovinju, Umagu, Poreču, Pazinu, Bujama, Novigradu, Rijeci i Opatiji.

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=2581267898651943

Pin It on Pinterest