Istra 1961 poražena od Lokomotive

Piše: Stefan Bošnjak

Lokomotiva – Istra 1961 2 : 0


Nakon veoma bitne pobjede protiv Varaždina, momčad Ivana Preleca otputovala je u Zagreb na neugodno gostovanje kod Lokomotive. Puljanima se priključio i novi napadač Gedeon Guzina iz Sarajeva. Sve je dobro izgledalo do 63′ do kada su Puležani vrlo dobro parirali Lokomotivi, a onda jednim trenutkom nepažnje obrana se raspala te su gosti u nekoliko minuta primili dva pogodka.


Prvih desetak minuta igre, bez pokušaja sa obje strane no veoma ofenzivna Istra koja sa puno igrača izlazi prema naprijed. Tako je i prva velika prilika pripala Puležanima. U 13′ Povukao je Gržan brzi kontra napad, prevario obranu Lokomotive te sa strane pucao no njegov udarac ne uspijeva novopridošli Guzina skrenuti u mrežu te ostaje 0 – 0. Veoma zgusnuta Istra u sredini terena ne dozvoljava Lokomotivi da zaprijeti njihovom golu. Pred kraj poluvremena, u 42′ Lončar je pucao glavom te pokušao prevariti Grbića, no golman Lokomotive skreće loptu u korner. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0 – 0 i bez ijedne prave prilike Lokomotive.


U drugome poluvremenu, Istra nastavlja sa čvrstim defenzivnim blokom i discipliniranom obranom. Prva prava prilika Lokomotive u 57′ kada nakon gužve u šesnaestercu Uzuni puca ravno u Čondrića, a ovaj spašava vrlo dobru Istru. Minutu kasnije, Marković se izborio za priliku Lokomotive no njegov udarac odlazi pored gola. Nakon ubačaja Uzunija, Kovačić puca glavom pored gola u 62′. U 63′ Nakon ubačaja Karačića, Uzuni prima loptu na 5 metara od gola te pogađa sa lakoćom za vodstvo domaćina. U 65′ Tolić nakon ubačaja kastratija glavom odlično puca, a Čondrić skreće u korner. Nakon vodstva Lokomotive, Istra kao da je pala u defenzivnom bloku te je skroz nestala ona obrana iz prvoga poluvremena. U 66′ već je 2 – 0. Uzuni se ponovno našao sam na pet metara od gola Čondrića, pucao glavom te se lopta od Pavića odbija u mrežu. U 72′ mogla se Istra vratiti u igru kada povratnu loptu Gržan daje za Franića na rub kaznenog prostora no lopta mu prelazi preko noge te ostaje 2 – 0. U 81′ iz slobodnog udarca Atiemwen vrlo dobro puca u donji kut Čondrića no ovaj odličnom paradom brani Pulska vrata. U 86′ Komšić je svojim udarcem pokušao prevariti Grbića no rezultat se nije mjenjao. U 90′ mogla je i Lokomotiva do 3-0, Kastrati je strašno brzo prošao po desnoj strani, dao za Atiemwena koji puca no pored gola. U 93′ nakon ubačaja Blagojevića, Paez je pokušao glavom no preslabo da bi smanjio prednost Lokomotive. Utakmica je završila rezultatom 2 – 0 pobjedom domaćina.

Lokomotiva je u ovome susretu svakako bila favorit, no velika šteta za Puležane koji nakon tako dobro odigranog prvoga poluvremena nisu uspjeli izvući barem bod. Sljedeća utakmica Istre 1961 je puno bitniija, jer na Drosinu dolazi izravni konkurent za opstanak u ligi – Slaven Belupo. Utakmica sa Slaven Belupom igra se u nedjelju 23.02.2020. sa početkom u 17:30h.

Istra 1961: Čondrić 6.0, Paez 6.5, Tomašević 6.0, Galilea 6.0, Pavić 6.0, Lončar 6.0, Blagojević 6.5, Grujević 6.0(od 45′ Franić), Gržan 6.5, Guzina 6.5 (od 79′ Perić-Komšić), Ivančić (od 74′ Fintić).

Lokomotiva: Grbić, Karačić, Mersinaj, Kovačić, Marković, Tolić (od 70′ Atiemwen), Petrak, Cokaj, Uzuni (od 91′ Halilović), Rakić (od 60′ Budimir), Kastrati

Pin It on Pinterest