Ksenija Černe nova dekanica Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“

Na izbornoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj u ponedjeljak 10. veljače izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe većinom glasova izabrana je za novu dekanicu Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u sljedećem trogodišnjem mandatnom razdoblju.

Ksenija Černe zaposlena je na Fakultetu od 2004. godine. Svoj profesionalni put započela je kao asistentica na Katedri za računovodstvo na kojoj je i danas angažirana u zvanju izvanrednog profesora. Nositeljica je i sunositeljica niza računovodstvenih predmeta. Od 2013. godine djeluje kao članica Uprave FET-a, počevši kao prodekanica za znanstveno-istraživačku i nastavnu djelatnost, odnosno od 2015. za nastavnu djelatnost, a od 2017. godine aktualna je prodekanica za nastavu i upravljanje kvalitetom.

Tijekom posljednje tri godine FET se značajnije okrenuo studentima, fokus je stavljen na osuvremenjivanje studijskih programa i samog pristupa studiju uz intenzivnije povezivanje s gospodarstvenicima i zajednicom u cjelini, a studenti su sustavnije uključeni u svijet znanstveno-istraživačkog rada. „U mandatu kojeg privodim kraju zadovoljan sam uvedenim promjenama i siguran sam da će Ksenija nastaviti uspješan mandat, u što vjeruje i većina članova Fakultetskog vijeća. Kao moja najbliža suradnica, Ksenija se pokazala pouzdanom i stručnom te vjerujem da će u narednom razdoblju dodatno učvrstiti reputaciju Fakulteta“, rezimirao je sadašnji dekan FET-a prof. dr. sc. Robert Zenzerović.

Prof. Černe članica je sveučilišnog Odbora za nastavu i studente, Odbora za financije i Senata, članica sveučilišnog Povjerenstva za akademsko priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija i razdoblja studija te Povjerenstva za procjenu etičnosti istraživanja. Autorica je 28 znanstvenih članaka i brojnih drugih pisanih djela.

Neizostavno sam zahvalna kolegicama i kolegama na ukazanom povjerenju. FET je istaknut akter u djelovanju šire zajednice i kao kolektiv ćemo nastaviti unapređivati i pružati kvalitetno znanje, te poticati inovativnost i poduzetničku kulturu. Pred nama su novi trendovi i modeli obrazovanja, nove znanstvene spoznaje, a u prvome redu nove generacije studenata i novi zahtjevi tih studenata što je dio izazova na koje ćemo spremno, predano i, vjerujem, uspješno odgovarati, istaknula je novoizabrana dekanica izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe, čiji mandat započinje 1. listopada, odnosno s početkom nove akademske 2020./2021. godine


Pin It on Pinterest