Dječje maškare preuzele ključeve grada

Vesele i razigrane maškare okupile su se jutros u pulskoj Areni gdje je uz puno zabave i smijeha održan Dječji karneval za djecu predškolskog i školskog uzrasta.  Dvadeset i prvi Dječji karneval i ove je godine organiziralo Društvo Naša djeca Pula pod pokroviteljstvom Grada Pule i Arheološkog muzeja Istre.

Ovogodišnjem karnevalu sudjelovalo je 54 skupina u 38 maškaranih grupa i 1257 djece dječjih vrtića i osnovnih škola grada Pule te gosti iz dječjih vrtića iz Štinjana, Valbandona, Ližnjana, Loborike i Medulina.

„Okupili smo se u našoj prekrasnoj Areni zajedno s više od 1,200 mališana koji su se ove godine posebno  kreativno zamaskirali i kojima predajemo ključeve grada na sigurno čuvanje i naravno u dobre ruke“ kazala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci  te se zahvalila odgojateljicama i roditeljima na velikom odazivu i pozitivnoj atmosferi.

Vesele maškare zasladile su se krofnama, a nakon karnevala u Areni, zajedno sa maskiranim animatorima Zemlje zabave koji su bili zaduženi za zabavni program, posjetile su Školu za odgoj i obrazovanje Pula te donirali razne društvene igre.

Maškare će ostati na vlasti u Gradu Puli sve do 25. veljače kada će se na Velom Vrhu tradicionalno spaliti Pust.

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=2593297174115682

Pin It on Pinterest