Puležani i „Farmaceuti“ podijelili bodove

Piše: Stefan Bošnjak

Istra 1961 : Slaven Belupo 1 – 1

U sklopu 23. Kola 1.HNL, na Aldo Drosini pred 830 gledatelja, nogometaši Istre 1961 i Slaven Belupa podijelili su bodove. U neočekivano dobrih prvih petnaestak minuta, Puležani su poveli ranim golom Paeza koji je odlično nadskočio obranu Belupa u 4′ minuti da bi sredinom prvoga poluvremena Krstanović spasio bod „Farmaceutima“.

Istra je fantastično otvorila utakmicu, već u 3′ Gržan je ubacio sa desne strane, pronašao samoga Guzinu u kaznenom prostoru, a Guzina „iz prve“ sa pet metara puca ravno u Filipovića koji skreće loptu u korner. Upravo iz tog kornera, Blagojević ubacuje oštru loptu na drugu vratnicu, Paez još bolje skače i pogađa za vodstvo Puležana. U 7′ dvije prilike Istre 1961. Prvo je Guzina nakon dodavanja Gržana snažno pucao u gornji kut vratara Filipovića no ovaj fantastično brani te ostaje 1 – 0, a zatim ponovno je Guzina u prilici, ovoga puta on skače no njegov udarac glavom nije precizan kao Paezov, te lopta odlazi pored gola. Zatim se situacija smirila, Istra je prepustila teren gostima te se povukla. Do sljedećeg uzbuđenja čekala se 23′ kada Krstanović nakon ubačaja sa desne strane puca glavom direktno u Čondrića koji sa lakoćom brani. U 33′ nakon ubačaja Lulića sa lijeve strane Krstanović „iz prve“ pogađa za izjednačenje. Bio je to neobranjiv udarac za golmana Istre.

U nastavku, u ranoj fazi drugoga poluvremena prvi su zaprijetili gosti. Bačelić-Grgić pokušao je sa 16 metara no njegov udarac odlazi pored gola. Gosti nastavljaju sa prijetnjama pa tako u 50′ Krstanović sa ruba kaznenog prostora puca pored gola. Do 66′ minute nije bilo prilika, a tada ponovno Krstanović, ovaj puta slabijom nogom puca pored gola. Istra je uzvratila tek u 74′ preko Lončara koji je iz obrane prešao u napad te pucao iz kosa no njegov udarac vršcima prstiju Filipović skreće u korner. U 76′ nakon ubačaja iz kornera Ivančić je pucao preko gola. Do kraja utakmice nije bilo izglednih prilika te je utakmica završila podjelom bodova i rezultatom 1 – 1.

Bila je ovo veoma bitna utakmica za Puležane, u kojoj je i dalje neefikasnost veliki problem. Propustila je Istra u ranoj fazi utakmice šokirati goste sa većom prednosti, no svakako veseli činjenica da je Istra uspjela stvoriti više prilika nego inače, te da je vratar Belupa spasio „Farmaceute“ u ključnim situacijama. Puležani će svakako morati popraviti svoje „nišanske sprave“  jer već za tjedan dana čeka ih teško gostovanje kod Gorice. Utakmica sa Goricom igra se u petak 28.02.2020. sa početkom u 19:00h.

Istra 1961: Čondrić 6.5, Paez 7.5, Gržan 7.5, Galilea 6.0, Guzina 7.0 ( od 77’ Maganjić), Franić 6.0 ( od 65’ Delić), Lončar 6.5, Pavić 6.5, Tomašević 6.5, Fintić 6.5( od 45’ Ivančić), Blagojević 7.0 

Slaven Belupo: Filipović, Božić, Bačelić-Grgić, Glavčić, Paracki, Lima, Soldo, Lovren (od 64 Suarez), Lulić, Bogojević, Krstanović 

Pin It on Pinterest