Ulaganjem u Društveni centar Rojc Grad Pula kontinuirano brine o udrugama civilnog društva

Radovi na sanaciji krova Društvenog centra Rojc, kojeg je upravitelj Castrum Pula 97 d.o.o., još je jedno značajno ulaganje Grada Pule u objekt izgrađen davne 1870. godine kroz koji dnevno prođe između 400 i 650 članova udruga civilnog društva i posjetitelja, a taj se broj vikendom udvostručuje pa tako mjesečno u Rojcu boravi i do 15.000 ljudi.

Sanacija krova po posljednjoj – 3.fazi koja je obuhvatila južni, centralni i jugozapadni dio krova DC Rojc ukupne površine 1.400 m2, završena je gotovo mjesec dana prije ugovorenog roka čime je, zajedno s prethodnim fazama, u cijelosti saniran krov Društvenog centra Rojc ukupne površine 4.250 m2.

Znači to da je postavljena kompletna termoizolacija krova, ugrađena je PVC membrana, provedena sanacija krovnoga vijenca unutarnjeg dijela i izrađeni su limenih opšavi oko dimnjaka.
Za prethodne kao i za ovu fazu sanacije, Castrum Pula 97 d.o.o. je, po dobivenoj suglasnosti od strane Grada Pule, proveo otvoreni postupak javne nabave te je za izvođača radova izabrano društvo G.R.B. d.o.o. iz Karlovca dok je poslove stručnog nadzora obavila pulska tvrtka ANNO DOMINI d.o.o..

„U kompletnu obnovu krova Grad Pula uložio je 3,2 milijuna kuna i time osigurao korisnicima i udrugama, kojih u ovoj bivšoj vojarni Karlo Rojc djeluje više od stotinjak, znatno bolje uvjete boravka i rada. Intencija Grada Pule, kao vlasnika, i Castruma kao upravitelja je dakako nastaviti ulagati u objekt u kojem udruge svojim radom doprinose zajednici ali isto tako kroz razne programe biti im potpora i podrška u njihovom radu“ naglasio je Aleksandar Matić pročelnik Ureda Grada i direktor Castrum Pula 97 d.o.o..

Kada se govori o Društvenom centru Rojc, istaknimo da je riječ o zgradi ukupne površine 16.739 m2, sa četiri etaže smještene na južnom djelu i pet na sjevernom međusobno povezane bočnim hodnicima, a u kojoj su smještene brojne udruge raznih profila i djelovanja.

Osim uređenja krova zgrade, kroz prethodno razdoblje izvršila su i brojna druga ulaganja. Unutarnji i vanjski prostor kroz uređenje je pratilo potrebe korisnika te su uređeni sanitarni prostori, provedene potrebne instalacije, izvedeni zidarski i staklarski radovi u zajedničkim prostorijama i još niz ostalih redovnih i izvanrednih aktivnosti održavanja i  dotjerivanja u funkcionalnom i estetskom smislu. Uređen je i okoliš, postavljena vanjska rasvjeta i video nadzor te organizirana čuvarska služba i služba za održavanje zajedničkih prostorija. Dodatno, za hladan pogon i pričuvu za DC Rojc Grad Pula godišnje osigura  oko 1 milijun kuna.

Sve navedeno kao i buduća ulaganja koja će se planirati, još jednom potvrđuje kako Grad Pula zajedno s upraviteljem zgrade kontinuirano vodi brigu o potrebama korisnika s kojima se, u svim segmentima njihova djelovanja preko nadležnog Upravnog odjela za kulturu provodi iznimno kvalitetna i konstruktivna suradnja.

Pin It on Pinterest