Istra 1961 – brod koji tone

Piše: Stefan Bošnjak

NK Gorica – Istra 1961 3 : 0

Nakon podjele bodova sa Slaven Belupom, uslijedio je novi težak izazov za nogometaše Istre 1961. u sklopu 24. kola 1. HNL nogometaši Ivana Preleca uputili su se put Gorice na neugodno gostovanje. Bila je to standardna utakmica Istre 1961. Puljani su promašivali, protivnici su pogađali.


Prvih petnaestak minuta proteklo je dosta mirno na obje strane, bez udaraca na protivnička vrata. Do prve prilike se čekalo do 16′ kada iz slobodnog udarca sa otprilike 25 metara, Lovrić puca snažno no preko vrata gostiju iz Pule. Zatim je uslijedilo novo zatišje petnaestak minuta, kada domaćini ponovno prijete. U 31′ Hamad je pokušao udarcem iz daljine no i njegov pokušaj odlazi pored gola. U 33′ Lovrić iz slobodnog udarca sa ruba kaznenog prostora odlično puca, no Čondrić vrlo dobro brani i izbija loptu. Gorica nastavlja sa pritiskom. U 36′ Hamad odlično puca u donji kut vrata Čondrića, no Čondrić ponovno drži Puljane “na životu”. U 41′ prva prilika za Istru 1961. Grujević je ostao sam nakon ubačaja Pavića sa lijeve strane te pucao ravno u golmana Gorice, lopta se odbija do Guzine koji puca ravno u stopera Gorice i tako propada odlična prilika Puljana. U sudačkoj nadoknadi prvoga poluvremena, iz slobodnog udarca Lovrić ponovno opasno prijeti te pogađa vratnicu. To je bio posljednji pokušaj u prvome dijelu.


U nastavku, u 50′ ponovno je Gorica opasna iz slobodnog udarca. Lovrić snažno puca ravno u Čondrića koji sa lakoćom brani njegov pokušaj. Odmah je uslijedio kontra napad iz kojeg je nakon ubačaja sa lijeve strane Gržan pucao glavom, no nedovoljno jako da bi ugrozio gostujuća vrata. U 57′ Gorica je povela. Puljani su tražili prekršaj na sredini terena, a dok su oni tražili prekršaj, Dvorneković je na odlično dodavanje suigrača izbio sam pred Čondrića i sa lakoćom pogodio za vodstvo domaćina. U 74′ Delićev snažan udarac sa dvadesetak metara Kahlina skreće u korner. Samo minutu kasnije ponovno Delić puca sa ruba kaznenog prostora, no ovaj puta ravno u Kahlinu koji ostaje siguran. U 80′ Maslowski je riješio utakmicu. Izborio se za udarac na dvadesetak metara te pucao, a lopta se od vratnice odbija u mrežu. U 86′ dva pokušaja Istre. Prvo Gržan sa dvadesetak metara puca, a Kahlina skreće do Delića koji zatim puca ravno u njega te ostaje 2 – 0. Uzvraća i Gorica u 89′ preko Špikića koji snažno puca pored gola Čondrića. U 91′ odlična prilika za goste. Delić je zavarao obranu Gorice, gađao suprotni kut no lopta pogađa gredu. U 93′ Delić se dobro zagradio u kaznenom prostoru domaćina, te pucao no udarac je slab te Kahlina hvata. U zadnjoj prilici na utakmici, danas najopasniji Lovrić zaradio je i pogodak. Sa otprilike 25 metara Lovrić fantastično pogađa suprotni kut i stavlja “točku na i”.


Nastavlja se loša igra Puležana. Bez obzira na novopridošle napadače Delića i Guzinu, Puljani i dalje ne mogu pronaći način da zatresu protivničku mrežu. Puljane već u srijedu čeka Osijek na Aldo Drosini, a do tada je na nogometašima Istre 1961 da što prije smisle način kako početi iskorištavati stvorene prilike. Utakmica sa Osijekom igra se u srijedu 4.3.2020. sa početkom u 15:00h.

Istra 1961: Čondrić 6.5, Paez 5.5 (od 83′ Maganjić), Galilea 5.5, Bosančić 5.5, Pavić 5.5, Lončar 6.0, Blagojević 6.0, Grujević 5.5, Gržan 6.0, Guzina 6.0 (od 66′ Delić 6.5), Ivančić 6.0 (od 70′ Bušnja)


NK Gorica: Kahlina, Muhammed, Jovičić, Steenvoorden, Čabraja, Čanađija, Suk, Dvorneković (od 82′ Špikić), Hamad (od 76′ Maslowski), Lovrić, Ndiaye (od 69′ Mudrinski)

Pin It on Pinterest