Borbena Istra 1961 pobijedila Osijek!

Piše: Stefan Bošnjak

NK Istra 1961 – NK Osijek 1 : 0

Pred 603 gledatelja, Istra 1961 i Osijek odigrali su jednu veoma borbenu i zanimljivu utakmicu na Aldo Drosini. Utakmicu bogatu zanimljivih situacija, a i prvi puta se VAR koristio. Čak dva puta.

Već 2′ Puležani nisu mogli priželjkivati bolji početak. Visoki let lopte krivo procjenjuje obrambeni igrač Osijeka, lopta dolazi do Delića koji ju krade te izbija sam pred golmana Osijeka i sa lakoćom poentira za vodstvo domaćina. Kao što to Istra 1961 inače radi ove sezone, nakon ranog vodstva domaći igrači su se povukli na svoju polovicu te je uslijedila borba na sredini terena. Do sljedećeg uzbuđenja čekala se 18′ u kojoj smo mogli vidjeti prvu priliku Osječana. Nakon ubačaja sa desne strane, Pereira je pucao malo pored gola Tomislava Duke. Tri minute kasnije, Ndockyt izbija sam pred golmana Istre, sa lakoćom pogađa no to je bila prva situacija u kojoj se VAR oglasio jer je napadač Osijeka bio u zaleđu. U 30′ Istra je mogla povećati vodstvo. Guzina je povukao loptu sa centra, a zatim izgubio ravnotežu u zoni udarca pa je njegov udarac završio bez opasnosti za vrata Osijeka. Samo nekoliko minuta kasnije, U 33′ Lončar ulazi u kazneni prostor gostiju, dodaje za Guzinu koji ne uspijeva iz blizine zatresti mrežu već golman Osijeka Ivušić skreće loptu u korner. Niže Istra svoje prilike, pa tako u 40′ Delić glavom nakon ubačaja Obenga puca pored gola. Pred kraj prvoga poluvremena, Istra je ponovno mogla do povećanja vodstva. Prvo je Delić prevario nekoliko igrača Osijeka u kaznenom prostoru, dao za Guzinu koji puca pored gola sa pet metara. Druga situacija VAR-a je još zanimljivija. U trećoj minuti sudačke nadoknade, lopta je u posjedu igrača Istre koji ne zahvaća dobro loptu, ona pogađa glavnoga sudca utakmice te nekoliko sekundi kasnije dolazi do Osječana koji u nastavku akcije postižu gol. Gol je poništen zbog zaleđa, iako je igra trebala biti prekinuta u onome momentu kada je sudac dirao loptu.

U drugome poluvremenu, prva prilika pripala je domaćinu. U 51′ Gržan prima loptu na desnome krilu, vara stopere Osijeka, ali puca slabo i ravno u golmana gostiju. Par minuta kasnije, u 54’ pokušao je i Lončar sa 25 metara, no visoko preko gola. Uzvratili su gosti u 55′. Nakon ubačaja sa desne strane, Marić je najviši u skoku no njegov udarac je preslab. Samo minutu kasnije, nova prilika za goste. Ndockyt vrlo dobrim driblingom vara stopera Istre, puca snažno no Duka vrlo dobro brani i skreće loptu u korner. U 69′ možda najizglednija situacija za Osijek. Kombinirali su gosti oko kaznenog prostora Istre, lopta dolazi do Pereire koji puca snažno, ali ravno u Duku koji odlično brani izglednu situaciju za Osijek.  Dvije minute kasnije, Špoljarić je u prilici no Duka je siguran. Odličan je bio vratar Istre 1961 u današnjoj utakmici. Istra se disciplinirano branila te svela prilike Osječana na minimum. Zadnja prilika na utakmici dogodila se u 80′ kada Marić sa ruba kaznenog prostora puca po podu, ravno u Tomislava Duku.

Ovo je bila veoma bitna pobjeda za momčad Istre 1961. Ne toliko bodovno koliko mentalno, jer ima još jako puno utakmica do kraja, a ova pobjeda došla je u najtežim trenutcima. Sada slijedi veoma težak raspored i upravo zbog njega je ova današnja pobjeda i više nego dobrodošla. Sljedeću utakmicu Puležani putuju u Zagreb protiv Dinama. Utakmica sa Dinamom igra se u nedjelju 8.3.2020. sa početkom u 15:00h.

NK Istra 1961: Duka 7.0, Bosančić 6.0, Gržan 6.5, Galilea 6.5, Guzina 6.5 ( od 79′ Močinić), Delić 7.5 (od 67′ Ivančić), Franić 6.0, Lončar 6.0, Pavić 6.5, Obeng 6.0 (od 90′ Perić-Komšić), Tomašević 6.5.

NK Osijek: Ivušić, Almeida, Laszlo, Kleinheisler, Majstorović, Lopa( od 60′ Grezda), Pereira, Žaper (od 77′ Mance), Škorić, Lončar, Marić, Ndockyt ( od 61′ Špoljarić)

Pin It on Pinterest