Obilježavanje Dana narcisa 2020.

Ovogodišnje obilježavanje Dana narcisa 2020. godine Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula započinje u subotu 7. ožujka 2020. godine kada će članice Kluba Gea u Max City Stoja od 11.00 do 13.00 sati informirati građane o javnozdravstvenom problemu raka dojke te organizirati radionicu samopregleda dojki. Osim toga, izložit će rukotvorine koje su vrijedne ruke članica udruge izradile na kreativnim radionicama, a koje mogu biti i prigodan dar za Dan žena. Sav prikupljen prihod namijenjen je financiranju brojnih programa i aktivnosti koje se provode u udruzi a namijenjeni su psihosocijalnoj pomoći i rehabilitaciji žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke. 

U nedjelju 8. ožujka od 09.00 do 21.00 sat vlasnik tattoo studija Hood INK Matteo Kociančić u svom studiju u Puli, u ul. Mate Balote 4, organizira humanitarnu akciju „Tetoviraj za žene“, čiji je prihod namijenjen radu Kluba Gea Pula. Uz tatoo majstora Mattea svima koji svoje tijelo žele ukrasiti tetovažom na raspolaganju će biti i Lukas Ferenčić i Massimiliano Paladin. Rezervacija termina nije potrebna već je akcija organizirana po principu „walk-in only“. 

Javnozdravstvena humanitarna akcija Dan narcisa 2020. u organizaciji Kluba Gea Pula održat će u subotu 21. ožujka 2020. godine od 9.00 do 13.00 sati na Narodnom trgu (gradska tržnica kod fontane) u Puli. Tradicionalno će uz članice kluba sudjelovati i dati podršku djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, liječnici i zdravstveni radnici iz Opće bolnice Pula i Istarskih domova zdravlja, Hrvatske udruge medicinskih sestara, članovi Lige protiv raka te osobe iz javnog i društvenog života Grada Pule i Istarske županije. 

Ovim putem Klub žena Gea poziva građane koji se žele uključiti u akciju i pokloniti narcise da ih donesu u prostorije Kluba Gea u Puli, P. Nobile 1 u petak 20. ožujka od 09.00 do 19.00 sati. 

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Istri godišnje oboli više od 130 žena, a umre njih 50. Visoka stopa smrtnosti posljedica je otkrivanja bolesti u uznapredovalom stadiju. Stoga nam je cilj podizati svijest žena o potrebi preventivnih pregleda i samopregleda, kako bi se bolest otkrila u ranom stadiju što je izuzetno važan čimbenik za daljnje liječenje i prognozu bolesti. 

Upravo s ciljem senzibiliziranja javnosti na problem raka dojke i važnost ranog otkrivanja bolesti te poticanje žena na preventivne preglede, Gea Pula po dvadeset i drugi put u Puli organizira manifestaciju Dan narcisa. 

Prilika je to i da javnost upoznamo s programima koje provodimo u udruzi, te osvijestimo poslovne subjekte i širu javnost o važnosti filantropije za razvoj cjelokupne zajednice i poboljšanje usluga u društvu koje živimo. Obzirom na javnozdravstveni problem raka dojke i neumoljive statistike koje pokazuju da će u Istri od raka dojke oboljeti svaka deveta žena, nameće se potreba društvene odgovornosti u financiranju programa koji podižu kvalitetu života oboljelima i pružaju rehabilitaciju kako bi se što brže vratili svojim svakodnevnim aktivnostima i poslu. 

Pin It on Pinterest