Za promet otvorena uređena dionica u Ulici Monte Paradiso

Od 16,00 sati omogućeno prometovanje Ulicom Monte Paradiso

Nakon današnjeg polaganja završnog/habajućeg sloja asfalta na dionici Ulice Monte Paradiso, od Ulice Vidikovac do Ceste Prekomorskih brigada, a koje je izvršeno u kontinuitetu radi postizanja što bolje kvalitete ugrađenog asfalta, u 16 sati, kao što je bilo i najavljeno, za sav promet otvorena je predmetna dionica prema dotadašnjoj privremenoj prometnoj regulaciji, odnosno jednosmjerno u kretanju od raskrižja s Cestom Prekomorskih brigada prema raskrižju s Ulicom Vidikovac, budući još slijedi obilježavanje prometne signalizacije koja se, u ovisnosti o vremenskim prilikama, planira izvršiti tijekom sutrašnjeg dana. Okončanjem obilježavanja prometne signalizacije uređeni dio kolnika Ulice Monte Paradiso otvara za promet u punom profilu te istovremeno, od petaka 6. ožujka 2020. godine nastavlja se sanacija preostalog dijela kolnika Ulice Monte Paradiso – od Ulice Vidikovac do  Voltićeve ulice u dužini od cca 120 metara. Odobrenje za izvođenje ove posljednje faze radova u Ulici Monte Paradiso izdaje se do 24. ožujka 2020. godine do kada će na snazi biti nova privremena regulacija prometa na način da će se naizmjenično propuštati vozila uz korištenje privremenih baterijskih semafora na postolju. Privremeno se ukidaju i 2 autobusna stajališta u zoni radova te su zamjenska autobusna stajališta osigurana u Voltićevoj ulici i Ulici Vidikovac.

Podsjetimo, sanacija kolnika Ulice Monte Paradiso odnosi se na zahvat u ukupnoj dužini od 600 metara u punoj širini. Radovi se izvode u sklopu izvanrednog održavanja prometnica na području grada Pule kojih je izvođač društvo Cesta d.o.o.. Vrijednost cjelokupnog uređenja kolnika Ulice Monte Paradiso iznosi oko 1.000.000,00 kn bez PDV-a.

Uz sanaciju prometne površine, predmetni radovi obuhvaćaju i prilagodbu na 11 pješačkih prijelaza osobama smanjene pokretljivosti sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevinama osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Grad Pula zahvaljuje građanima na strpljenju i razumijevanje za vrijeme odvijanja radova te moli sve vozače na pojačan oprez i pridržavanje privremene regulacije prometa.

Pin It on Pinterest