Kreće TV emisija „Programma didattico in lingua italiana“

Sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske, od danas su zatvorene sve osnovne i srednje škole na području Istarske županije te se nastava odvija na daljinu, a sve s ciljem sprječavanja daljnjeg širenja koronavirusa. 

Istarska županija, putem Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine pokrenut će emisiju na talijanskom jeziku „Programma didattico in lingua italiana“. Emisija je namijenjena učenicima osnovnih talijanskih škola (uzrast od 1. do 4. razreda), ali i svim učenicima koji žele produbiti svoje znanje talijanskog jezika. 

Inicijativa je nastala s ciljem da se i učenicima talijanskih osnovnih škola Istarske županije omogući praćenje nastavnog programa na talijanskom jeziku.

Projekt će u cijelosti biti financiran od strane Istarske županije te je za njegovu realizaciju uspostavljena suradnja s talijanskim osnovnim školama Istarske županije i Agencijom za odgoj i obrazovanje, koji su iskazali veliki interes za pokretanje spomenutog didaktičkog programa.

Emisija će se emitirati na lokalnoj televiziji TV Nova ,od ponedjeljka do petka, u jutarnjem terminu od 10:00 do 12:00 sati, a moći će se pratiti na društvenoj mreži Facebook i na Youtube kanalu TV Nove.

Prva emisija kreće u utorak, 17. ožujka 2020. godine.

Pin It on Pinterest