Mjere za rasterećenje gospodarstvenika, Mjere štednje i opreza u općini Medulin, aktiviran kontakt broj za mještane i dezinficirana frekventna mjesta

Danas, 20. ožujka 2020. godine Općina Medulin naručila je čišćenje i dezinficiranje svih autobusnih čekaonica na području općine Medulin. Sve sutobusne čekaonice dezinficirane su tijekom dana, a u cilju redovitih mjera higijenske zaštite ove radnje ponavljati će se redovito.

Također, djelatnici poduzeća Albanež d.o.o. za javnu odvodnju dezinficijensom su prali punktove gdje je veća frekvencija prolaska stanovnika pojedinih općinskih naselja i to: Premantura (oko Turnja), Pomer (kod bunara, ispred uprave Albaneža d.o.o.), Medulin (riva), Banjole ( kod marketa i u Portiću), Pješćana uvala (kod restorana Škuža) te u Vinkuranu (ispred malog marketa). Sutra ujutro i u narednim danima nastaviti će se čišćenje i dezinficiranje u općini Medulin.

Podsjetimo, iznimno je važno paziti na sve preporuke i mjere higijenske zaštite, a mještane pozivamo da i sami odgovorno pristupe vlastitoj zaštiti:

 *Redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola

*Kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije odbacite u koš za otpad te operite ruke

*Izbjegavajte dodirivanje lica, usta i očiju

*Izbjegavajte bliski kontakt s osobama koje imaju povišenu tjelesnu temperaturu, kašslj i/ili kratak dah

*Izbjegavajte rukovanje i održavajte razmak barem 1,5 m kod razgovora

*Provjetravajte prostorije

* Izbjegavajte veće grupe ljudi – više od 5 osoba

Mjere za rasterećenje gospodarstvenika u Općini Medulin

Obzirom na trenutačnu situaciju epidemije uzrokovane korona virusom COVID-19, Općinski načelnik Općine Medulin uputit će Općinskom vijeću prijedlog izmjena općinskih odluka kako bi se osigurala pomoć gospodarstvenicima na području Općine Medulin koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada i ponašanja navedenih u odlukama Županijskog stožera civilne zaštite, te Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u cilju rasterećenja gospodarstvenika, očuvanja radnih mjesta i rješavanja problema nelikvidnosti.

Uz mjere pomoći utvrđene na razini Vlade Republike Hrvatske, gospodarstvenicima na području Općine Medulin omogućilo bi se oslobađanje od plaćanja komunalne naknade, oslobađanje od plaćanja poreza na potrošnju, te oslobađanje od plaćanja poreza na korištenje javnih površina za vrijeme trajanja ograničenja rada, a ovisno o daljnjem razvoju i trajanju epidemije razmotrit će se i druge mjere pomoći gospodarstvenicima.

Općina Medulin aktivirala kontakt broj civilnog stožera za sve mještane

Dragi mještani općine Medulin! Obzirom na epidemiju bolesti koronavirus COVID – 19, aktivirali smo kontakt broj civilnog stožera Općine Medulin koji vam je dostupan svaki dan od 08:00 do 20:00 sati za sve upite i nejasnoće vezane uz mjere i preporuke za sprečavanje širenja koronavirusa u Općini Medulin. Broj telefona: 099/ 267-5692. Tu smo zbog vas!

Budimo odgovorni, ostanimo u svojim kućama i zajedno ćemo sprečiti širenje koronavirusa. 

Podsjetimo, sve novosti, Odluke i preporuke na snazi možete pratiti na našoj stranici, na linku: http://medulin.hr/kontakti-osnovne-informacije-koronavirusu-covid-19/



Pin It on Pinterest