Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Pule

U pulskoj Komunalnoj palači danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Pule na kojoj su rezimirane sve mjere koje je Grad Pula poduzeo prema preporukama Nacionalnog stožera i Stožera civilne zašite Istarske županije, a sve u cilju sprječavanja daljnjeg širenja zaraze uzrokovane koronavirusom.

Okupljenima se obratio zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Grada Pule Robert Cvek koji je zahvalio svima na angažmanu i doprinosu kojeg ulažu u ovim specifičnim trenucima.

„Sve mjere koje smo poduzeli donijeli smo u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije kako bi zaštitili zdravlje naših sugrađana i maksimalno ublažili efekte ove epidemije. I dalje pratimo i prilagođavamo se  situaciji koja se iz dana u dan mijenja“, kazao je Cvek.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Pule Ivica Rojnić nadovezao se kako je od danas uz sportska igrališta, zabranjeno korištenje i dječjih igrališta na cijelom području Pule te kako je ova preventivna mjera donesena kako bi se ograničio društveni kontakt među populacijom čime se značajno smanjuje rizik zaraze. Dogovoreno je kako će provedbu i kontrolu pridržavanja ove mjere svakodnevno provoditi komunalni redari Grada Pule.

Na sjednici bilo je govora i o aktualnoj odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja pri čemu postoje iznimke poput izdavanja građevinskog materijala na temelju narudžbe u maloprodaji te je na operativnoj razini usuglašen način na koji će se isti provoditi.

Također, na sjednici je spomenuto kako se Pula Herculanea ovih dana pojačano čisti i vrši dezinfekciju javnih površina što će nastaviti raditi i u idućim danima.

Pored toga, razgovaralo se i o postupku pranja, čišćenja i dezinfekcije koji se već provode u autobusima javnog gradskog prijevoza te o eventualnoj mogućnosti osiguranja prostora za dodatnu dekontaminaciju.

Nadalje, vodeći se preporukama Stožera civilne zaštite RH, Grad Pula još ranije uspostavio je telefonski broj 052/371-938 na koji građani mogu uputiti sva pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima koji je dostupan svakog dana od 08,00 do 16,00 sati, a u popodnevnim satima svi pozivi preusmjeravaju se na call centar Gradskog društva Crvenog križa (052/543-708 ili 052/543-713).

„U ovom je trenutku ključno pozvati građane da se i dalje pridržavaju svih preporuka stručnjaka te da budu odgovorni, kako prema sebi, tako i prema drugima“, zaključio je zamjenik načelnika Stožera Robert Cvek.

Pin It on Pinterest