Izdavanje propusnica na temelju Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

Temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožeri civilne zaštite gradova i općina na području Istarske županije nadležni su za izdavanje propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta, ili stalnog boravišta – iz točke II. e) – iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, a na temelju razloga kojeg građanka/in iznese.

Kako bi omogućili građanima da pravovremeno dobiju svoju propusnicu određuje se radno vrijeme svakim danom od ponedjeljka do petka od 7 do 19 sati tijekom kojega su određeni i kontakt brojevi: 052/371-714 i 052/371-950 na kojima će biti moguće dobiti sve potrebne informacije.

Obrazac propusnice za izdavanje propusnica može se ispuniti u elektroničkom obliku i e-mailom poslati na adresu daniela.milovan@pula.hr. Također, može se predati u pisanom obliku, osobno dolaskom u Komunalnu palaču na adresi Forum 1. Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom.

Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja.
Mjesto i vrijeme izdavanja propusnica za građane odredit će nadležni Stožeri civilne zaštite gradova i općina, te zajedno s jedinicama lokalne samouprave iskomunicirati način izdavanja propusnica građanima. Rok trajanja propusnice može biti jednodnevni, ili višednevni – ovisno o razlogu izdavanja. Provedbu i nadzor provođenja mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, provode stožeri civilne zaštite gradova i općina i policija.


 Obrazac propusnice ( 86,2 KB)

Pin It on Pinterest