Za napuštanje mjesta boravka od danas vrijede e-Propusnice

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, čijom primjenom se uvodi sustav e-Propusnica. U skladu s ovom Odlukom, od danas 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je isključivo s e-Propusnicama (https://epropusnice.gov.hr/), a dosadašnje vrijede večeras do ponoći.

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a iste zaposlenicima izdaju poslodavci, pacijentima izabrani liječnik obiteljske medicine, dok je za izdavanje e-propusnica građanima zadužen nadležni stožer civilne zaštite.

Razlozi izdavanja e-Propusnica nisu se promijenili. Stožer civilne zaštite Grada Pule izdaje  e-Propusnice osobama s prebivalištem i stalnim boravištem na području Grada Pule, koje iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili nužne kupnje hrane i osnovnih medicinskih potrepština moraju otići izvan područja Grada Pule.

Elektroničke vjerodajnice (osobni certifikat, ePASS, mToken), putem kojih je moguće zatražiti e-propusnice, građani veoma brzo i jednostavno mogu dobiti u poslovnicama Financijske agencije (https://www.fina.hr/dokumentacija-za-izdavanje-certifikata) ili u bankama u kojima imaju otvoren račun.

Ukoliko iz nekog razloga građani nisu u mogućnosti propusnicu sami zatražiti putem sustava e-Propusnice, istu mogu zatražiti na dva načina:

1. Predajom zahtjeva putem formulara na web stranici Grada Pule https://www.pula.hr/hr/obrazac-propusnice/. Po odobrenju propusnicu će građani primiti na e-mail adresu do kraja idućeg radnog dana po predaji zahtjeva.

2. Iznimno, u hitnim slučajevima propusnicu građani mogu zatražiti osobno u Pisarnici Grada Pule (radno vrijeme od 08,00 do 16,00 sati), gdje će istu u slučaju odobrenja primiti odmah.

Napominjemo, najbolji način za zatražiti propusnicu je putem sustava e-Propusnice, a jedan od dva dodatna načina građani mogu koristit samo ako iz nekog razloga ne mogu koristiti sustav e-Propusnica.

Apeliramo na građane da i dalje poštuju mjere i preporuke Stožera civilne zaštite te da ukoliko je moguće ostanu doma i ne traže propusnice ukoliko to nije nužno, odnosno od vitalnog značaja.

Pin It on Pinterest