Danas u 14 sati otvara se za promet Zagrebačka ulica

Zagrebačka ulica se danas, 26. svibnja 2020. godine, od 14 sati otvara se za sav promet na način da se ukida privremena regulacija koja je bila na snazi proteklih nekoliko dana zbog radova na postavi konzolnih nosača semaforskih lanterni.

Naime, izvršeni su građevinski radovi  na izvedbi armirano betonskih temelja konzolnih nosača zbog kojih je radova  bilo potrebno strojevima zauzeti dio prometnice te reorganizirati prometovanje na dijelu Zagrebačke, od raskrižja sa Rakovčevom ulicom  do Kumičićeve ulice. Kroz narednih nekoliko dana isti temelji dostići će odgovarajuću čvrstoću te će biti moguće na njih postaviti konzolne nosače i nove semaforske lanterne s LED rasvjetom.

Do same postave konzolnih nosača i semaforskih lanterni na temelje promet će se odvijati bez ograničenja. Kada temelji dostignu odgovarajuću čvrstoću materijala, na njih će se postaviti spomenuta semaforska oprema i odgovarajući prometni znakovi, za potrebe izvođenja kojih radova će se na najviše dva dana tokom sljedećeg tjedna, promet  opet ograničiti po regulaciji koja je bila na snazi ovih proteklih 6 dana.

I autobusi Pulaprometa se, sukladno navedenom, vraćaju na uobičajene linije prometovanja.

Aktivnosti koje se provode na semaforskim raskrižjima u Zagrebačkoj imaju za cilj povećanje sigurnosti u prometu.

Pin It on Pinterest