OTVORENI HOTELI U NACIONALNOM PARKU BRIJUNI

Brijuni, 1. lipnja 2020. – Od ponedjeljka, 1. lipnja 2020. godine otvoreni su hoteli u Nacionalnom parku Brijuni na otoku Veliki Brijun.

Nakon zimske stanke i odgode otvaranja zbog pandemije uzorokovane COVID-19, Nacionalni park Brijuni spremno dočekuje svoje goste. Način rada provodi se prema uputama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Stožera civilne zaštite. Povodom otvorenja hotela, u tijeku je lipanjska promotivna akcija uz povoljnije cijene smještaja. Dodatne informacije i rezervacije moguće su na web stranici Javne ustanove Nacionalni park Brijuni www.np-brijuni.hr. 

Putnički brod Veli Brijun od 1. lipnja opet plovi na otok cjelodnevno prema plovidbenom redu navedenom na web stranici. Organizirani izlet na Velikom Brijunu uz vodstvo stručnog vodiča traje četiri sata. Program izleta uključuje prijevoz brodom iz Fažane, sat vremena obilaska otoka otvorenim turističkim vlakom te posjet Kochovoj stazi, crkvi sv. Germana, Muzeju (posjet Muzeju i crkvi moguć je od utorka do nedjelje) i Brijunskom mediteranskom vrtu. U razdoblju od 1. lipnja do 15. lipnja, radnim danom u redovnu cijenu ulaznice uključeno je dva sata korištenja bicikla. Također, tijekom vikenda, 6. i 7. lipnja te 13. i 14. lipnja, moguće je iznajmiti elektromobil po promotivnim akcijskim cijenama. Posjetiteljima je po izboru na raspolaganju i posjet znanstveno-edukativnom centru Kuća za brodice. Na Velikom Brijunu otvoren je i golf teren te pojedini ugostiteljski objekti. Također, preporučuje se nošenje maski na licu u zatvorenim prostorima. 

Osim s vodičima, od ove godine, samostalni obilasci otoka Veliki Brijun mogući su uz dodatni sadržaj za posjetitelje, novu mobilnu aplikaciju Brijuni Pocket Guide (Brijunski džepni vodič). Uz zanimljivosti NP Brijuni u aplikaciji su prikazane galerije fotografija te GPS oznake lokacija. Obilazak Velikog Brijuna korisnicima poboljšavaju i oznake s brojem te QR kodom pojedine točke, postavljene na otoku, na svim lokacijama obuhvaćenima aplikacijom. Brijuni Pocket Guide može se preuzeti na Android i iPhone uređajima. Posjetiteljima se preporučuje preuzimanje aplikacije prije dolaska na otok kako bi se unaprijed upoznali s njenim značajkama. Aplikaciju je moguće preuzeti sa sadržajem na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom i ruskom jeziku. 

Ulaznice za NP Brijuni moguće je kupiti on line putem web stranice www.np-brijuni.hr. On line kupljene ulaznice nije potrebno printati, dovoljno je pokazati digitalnu ulaznicu na mobilnom uređaju pri ulasku na brod. 

Za kupnju ulaznica u poslovnici NP Brijuni u Fažani potrebna je prethodna rezervacija. Rezervacije su moguće svakim danom od 8 do 16, a nedjeljom od 8 do 12 sati putem e-mail adrese izleti@np-brijuni.hr ili na brojeve telefona 052/525-883 i 052/525-884. Radno vrijeme poslovnice JU NP Brijuni u Fažani za kupnju ulaznica i informacije je svaki dan od 8 do 17 sati. 

O svim promjenama vezanima za način rada Nacionalnog parka Brijuni posjetitelji će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih mrežnih stranica Javne ustanove Nacionalni park Brijuni i društvenih mreža.

Pin It on Pinterest