Program Proces donosi otvorenje izložbe Denisa Butorca u pulskoj Galeriji Makina

U petak, 5. lipnja u 20 sati u Galeriji Makina, Kapitolinski trg 1 Pula, otvara se izložba Denisa Butorca: Poslanica organizirana u sklopu programa Proces, a koja je nastala u produkciji Organa Vida. 

Denis Butorac magistrirao je fotografiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti te je između ostalog nagrađen s dvije Rektorove nagrade, Dekanovom nagradom i nagradom  Marina Viculin za izložbu Poslanica.

Proces je program posvećen osvješćivanju društva te njegovom senzibiliziranju s LGBTIQ+ zajednicom. Zašto Proces? Zato što smo svjesni da je riječ o dugoročnoj i dubinskoj promjeni načina na koji naša zajednica funkcionira i kojoj je potrebno određeno vrijeme da bi su svom tempu prošla tu preobrazbu. Pravo na slobodu odabira i na drugačiji pogled na svijet pravo je svakog građanina ovoga svijeta.

Poslanica

Izjava o radu

Nastala od latinske riječi epistola ili epistula (poruka, pismo), poslanica se asocijativno i primarno povezuje s tekstom religioznog sadržaja. Ipak, u svojoj definiciji tumači se i kao javno, otvoreno pismo upućeno jednoj osobi. Medij fotografije, osim kao sredstvo umjetničkog izražavanja, u ovom radu koristim kako bih dokumentirao performativne procese kojima rekonstruiram proživljena iskustva, pritom stvarajući nova. Koristim fragmente iz vlastite prošlosti, obiteljski arhivski materijal, sjećanja i situacije koje su značajno utjecale na oblikovanje mog identiteta, a zbog kojih sam često bivao opterećen osjećajem nepripadnosti. Pomoću njih gradim vizualni narativ kojim se, poput nikada napisanog pisma, obraćam svom ocu.

WEB: denisbutorac.com

Facebook: facebook.com/denis.butorac

Instagram: instagram.com/denis_menis/

Pin It on Pinterest