Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu u Puli

Danas je u Puli održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu kojemu je u ime Grada Pule nazočio gradonačelnik Boris Miletić. Grad Pula jedan je od partnera u projektu opremanja, uspostave i razvoja centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu KLIK.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali su ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli i ravnateljica Škole za turizam ugostiteljstvo i trgovinu Pula Orhideja Petković.

„Pula je najcjenjenija turistička destinacija u kojoj danas započinjemo jedno od šest potpisivanja ugovora za regionalne centre kompetentnosti. Osim kvalitete smještaja itekako je važno obrazovanje kadrova te smo krenuli iz Pule kao oglednog primjera gdje će se paralelno podizati kvaliteta i investicije, zajedno s gospodarstvenicima, Gradom Pulom i Istarskom županijom.

Ministar Cappelli izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem, kako je rekao, povijesne stranice“ kojom počinje kvalitetniji pristup školovanju kadrova specijaliziranih u turizmu i ugostiteljstvu uz praktični rad, čime će steći dodatnu kvalitetu.

 „Danas je potpisan ugovor za regionalni centar kompetencija za područje ugostiteljstva i turizma i to je veliki dan za naš grad koji i inače prepoznaje važnost ulaganja u obrazovanje i znanje naših mladih. Svjesni smo da to predstavlja ulaganje u našu bolju budućnost. U tijeku je izgradnja nove Medicinske škole i dogradnja Studentskog kampusa“, obraćajući se okupljenima rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Opremanje, uspostava i razvoj Centra KLIK Pula koji se u 100 postotnom iznosu financira  iz Europskog socijalnog fonda u okviru projekta „KLIK Pula – Centar za Kompetentno cjeloživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula“, ukupne je vrijednosti 44.692.084,78 kuna.

Korisnik projekta je Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula zajedno 12 partnera čiji su predstavnici nazočili današnjem potpisivanju ugovora o bespovratnim sredstvima: Istarska županija, Grad Pula, AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre, Sveučilište Jurja Dobrile Pula, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola Eugen Kumičić Rovinj, HGK – Županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Arena Hospitality Group, Maistra, Uniline i Valamar Riviera. Provedba projekta traje 45 mjeseci

U sklopu projekta Grad Pula bit će zadužen za čitav niz aktivnosti na promidžbi i vidljivosti projekta: organiziranje tematskog skupa za poticanje inovacija u turizmu i ugostiteljstvu, produkcija i emitiranje kulinarskih edukativnih emisija, video i promotivne materijale, izradu promotivnih letaka i brošure o projektu, izradu brendiranih kuharskih pregača, promo majica i usb stickova.

Realizacijom projekta KLIK Pula će postati jedan od šest regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva u Republici Hrvatskoj zajedno s Opatijom, Splitom, Dubrovnikom, Osijekom i Zabokom.

Pin It on Pinterest