Kampanja “Istrien so nah” – Istra tako blizu!

Poziv najvjernijim gostima i poticaj za neodlučne

Počevši od ovog vikenda, Turistička zajednica Istre kreće u pojačano medijsko oglašavanje na emitivnim turističkim tržištima s posebnim naglaskom na područje Austrije i južne Njemačke, pod okriljem slogana “Istrien so nah!” [Istra tako blizu!].

Nadovezujući se na aktualne destinacijske kampanje koje se provode u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, od kojih se posljednja “Odmor koji zaslužuješ bliže je no što misliš” intenzivno provodi na sedam europskih tržišta, Istra na ovaj način želi usmjeriti dodatnu pažnju na nama bliska i vjerna tržišta, prema gostima  njemačkog govornog područja.

Promociju Poluotoka Turistička zajednica Istre aktivno je provodila i u proteklom razdoblju “mirovanja” pa su tako, među ostalim aktivnostima, realizirane i dvije značajne kampanje putem newslettera na više od 500 adresa na području Austrije i Njemačke – kroz jedan je odaslana obavijest o stanju u Istri za vrijeme pandemije i dobrom upravljanju kriznom situacijom, dok je u drugom  prezentirano otvaranje smještajnih i ugostiteljskih objekata, atrakcija i ostalih turističkih  sadržaja. 

Direktor županijskog ureda Denis Ivošević vjeruje da će se dugogodišnje prijateljstvo između Istre te austrijskih i njemačkih gostiju iskazati i u ovim izvanrednim okolnostima, obostrano potvrđujući povjerenje izgrađeno tijekom niza godina – s jedne strane optimizam i lojalnost naših posjetitelja, a s druge mnogo puta dokazano iskreno domaćinstvo praćeno stalnim razvitkom visokokvalitetnih usluga i sadržaja na našem poluotoku.

Uvijek prateći trendove na tržištu putovanja, ali i osluškujući želje naših posjetitelja, Istra je razvijala turističku infrastrukturu koja, i u ova otežana vremena izazvana svjetskom pandemijom, može ponuditi potrebnu sigurnost i sve uvjete potrebne za ugodan odmor. 

Dodatni poticaj pri izboru destinacije pružit će se oglašivačkim zamahom na online kanalima čiji je početak planiran za 5. lipnja i potrajat će šest tjedana, a namijenjen je prvenstveno posjetiteljima u potrazi za ponudom kamping i privatnog smještaja.

Odabrani motivi – atraktivne istarske panorame, od poznatih vizura Rovinja i slikovitog obrisa njegove starogradske jezgre, romantičnog sutona nad porečkom Peškerom uz UNESCO-ovu Eufrazijanu do otočja Brijuni koje privlači svojom nestvarnom pojavnošću iz ptičje perspektive i veličanstvene pulske Arene, prikazivat će se na odabranim mrežnim stranicama, portalima i društvenim mrežama u animiranim bannerima različitih formata, prilagođenim prikazu na osobnim računalima, tabletima, pametnim telefonima.

Oglasi koji promoviraju Istru, uz istovremeno isticanje logotipa turističke Hrvatske, sadrže i partnerski logo koji službeno povezuje Istarsku županiju s jednim od najjačih svjetskih brendova – nogometnim velikanom FC Bayern Münchenom. Ugovor o ovom važnom strateškom partnerstvu s Turističkom zajednicom potpisan je prije točno dvije godine, 4. lipnja 2018. godine.

Za kreativna vizualna rješenja zaslužan je rovinjski Studio Tumpić/Prenc, dok su autori odabranih fotografija Danijel Bartolić, Frank Heuer, Nenad Šimunić, agencija BBDO i Studio Sonda. Oglasna kampanja provodi se u suradnji sa specijaliziranom agencijom za digitalni marketing PMC Active, a agencija I-dea Graphics, dugogodišnji partner Istarske turističke zajednice, vodi cjelokupnu produkciju virtualnih animiranih oglasa.

Uz Turističku zajednicu Istarske županije, oglašavanje financijski podržavaju Hrvatska turistička zajednica i vodeće hotelske kuće u Istri.

Pin It on Pinterest