Miletić: Istra je korak ispred i želimo da bude primjer ostatku Hrvatske

PULA – Predsjednici stranaka okupljeni oko Restart koalicije danas su predali kandidacijske liste za parlamentarne izbore Državnom izbornom povjerenstvu u Zagrebu. Uz IDS, lijevo liberalni blok čine još SDP, HSS, HSU, Snaga, GLAS te PGS. 

Predsjednik IDS-a Boris Miletić tom je prigodom istaknuo kako su se najrelevantnije stranke lijevo-liberalnog centra okupile oko cilja da se formira progresivna Vlada koja će Hrvatsku maknuti s puta nacionalizma i gospodarske stagnacije.

– U tom procesu, primarni cilj IDS-a bio je osigurati da Istra dobije ono što zaslužuje, kazao je Miletić dodajući da je „Istra često zakinuta upravo zbog svoje razvijenosti“.

– Istra je u mnogo čemu korak ispred ostatka Hrvatske i naš je cilj standarde dosegnute u Istri preslikati na ostatak Hrvatske, a Istru dodatno osnažiti, u svakom pogledu.

– Pobijedimo li na izborima 5. srpnja, otvara nam se put da započnemo proces decentralizacije Hrvatske. Način na koji se upravlja u Hrvatskoj ne donosi nikakve rezultate, i umjesto da država ponudi rješenja, ona lošim upravljanjem stvara nove probleme, poručio je predsjednik IDS-a zaključivši:  

– Decentralizacija je jedina garancija gospodarskog napretka i oko toga ovoga puta u lijevo-liberalnom bloku nema dileme. Hrvatska će se decentralizirati, a korist od toga će imati svi građani kroz bolje, brže i kvalitetnije usluge te sve hrvatske regije, ponajprije Istra. 

Kandidati IDS-a na zajedničkoj listi su Tulio Demetlika (br. 2), Katarina Nemet (br. 4), Marin Lerotić (br. 6) te Emil Daus (br. 12).

Pin It on Pinterest