Gradonačelnik Pule Boris Miletić na prijemu za novog veleposlanika Republike Italije u Republici Hrvatskoj

Gradonačelnik Boris Miletić i zamjenik župana koji obnaša dužnost Župana Fabrizio Radin primili su danas u prostorijama Istarske županije novog veleposlanika Republike Italije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Pierfrancesco Sacco.

Fabrizio Radin je novom veleposlaniku zaželio dobrodošlicu u Istru i Pulu te je naglasio da naše dvije zemlje i regije imaju dugogodišnji prijateljski odnos. Istaknuo je kako Hrvatsku i Italiju vežu zajednička kultura i gospodarski odnosi. „U ovim izazovnim vremenima imamo priliku da zajednički poboljšamo i učvrstimo već postojeće prijateljstvo“ zaključio je Radin.

Gradonačelnik Boris Miletić je uz riječi dobrodošlice naglasio kako su već desetljećima temeljne vrijednosti našeg grada i regije multikulturalnost, otvorenost i „convivenza“. „Čvrste veze koje  postoje na području kulture, gospodarstva i međunarodne suradnje je nešto čime se osobito ponosim i uvjeren sam da postoji još puno prostora za napredak suradnje i grada i županije s talijanskim  gradovima i regijama“ zaključio je gradonačelnik.

Veleposlanik Republike Italije u Republici Hrvatskoj Pierfrancesco Sacco zahvalio je na srdačnoj dobrodošlici izrazivši zadovoljstvo svojim prvim posjetom Puli te je naglasio kako se raduje budućoj suradnji u Istri gdje se na izniman način vrednuje i njeguje talijanska kultura.

Prijemu su nazočili  i počasni konzul Republike Italije u Puli Tiziano Sošić i generalni konzulRepublike Italije u RH Davide Bradanini.

Pin It on Pinterest