Odlična Istra 1961 pobjedila Inter!

Piše: Stefan Bošnjak

Istra 1961 vs Inter 2 : 0

Bolji poklon, uz povratak navijača na stadion, navijači i simpatizeri Pulske Istre 1961 nisu mogli priželjkivati. U derbyju začelja Puležani su vrlo dobrom igrom savladali izravnog konkurenta za opstanak u ligi – Intera iz Zaprešića.

Već u 6′ u ranoj fazi utakmice, Istra je izborila korner a upravo iz tog kornera Blagojević fantastično ubacuje na glavu Bosančića koji glavom pogađa suprotni kut i donosi slavlje domaćim navijačima. U 12′ mogli su gosti do izjednačenja. Mamut se našao sam u kaznenom prostoru gostiju te pucao, a Tomašević glavom izbija u ključnome trenutku. U 19′ Gržan je pokušao zaprijetiti sa tridesetak metara, no njegov udarac odlazi daleko pored gola. U 27′ sa otprilike 25 metara, Postonjski je pokušao no lopta se od živoga zida odbija ravno do Tomislava Duke. U 30′ Gržan i Delić kombiniraju po lijevoj strani, zatim Delić puca no lopta odlazi u korner. U 33′ iz kornera ponovno Istra profitira. Lopta pogađa igrača Intera u ruku, sudac Bebek pregledava VAR, a Šime Gržan iz kaznenog udarca dovodi Istru 1961 na 2 – 0.U 40′ Grujević se našao sam u kaznenom prostoru Intera, te pokušao iz kosa gađati bliži kut, no Matković brani njegov udarac. U 46′ Lončar se izborio za udarac sa dvadesetak metara, no lopta ide po sredini gola pa Matković sa lakoćom brani. Puležani su vrlo dobrom igrom obilježili prvo poluvrijeme, pa se tako na odmor otišlo sa rezultatom 2 – 0.

U nastavku, Puljani nastavljaju sa pritiskom na Inter, pa tako već u 46′ kombiniraju Puležani oko kaznenog prostora gostiju, lopta dolazi do Grujevića koji snažno puca, a lopta se od gostujućeg igrača odbija u korner. Samo minutu kasnije Puljani ponovno prijete. Gržan je prvo sa centra povukao te nanizao nekoliko igrača gostiju, dao za Blagojevića koji puca malo pored gola. Bile su to dvije vrlo dobre prilike domaćina u samo nekoliko minuta. U 53′ Grujević dodiruje loptu rukom na rubu kaznenog prostora, a zatim Mlinar puca, no lopta odlazi visoko preko gola. U 56′ mogli su gosti do prvog pogotka. Nakon ubačaja sa lijeve strane, Mamut „iz prve“ udara snažno, no lopta odlazi preko gola. Na petnaestak minuta se smirila situacija na terenu, a do prvog novog uzbuđenja čekalo se do 72′ kada iz slobodnog udarca Postonjski sa tridesetak metara puca visoko preko gola. Nekoliko minuta kasnije, u 74′ Zamouri je prevario obranu Istre a zatim pucao iz kosa, no Duka je siguran. U 77′ Istra je mogla do trećega pogotka. Ubacio je Perić – Komšić sa lijeve strane, a zatim stoper Intera pokušava izbiti loptu no ona se odbila do Matkovića koji jedva spašava svoja vrata. U 79′ Istra u totalnoj dominaciji. Gržan i Grujević kombiniraju po desnoj strani a zatim Grujević snažno puca, no lopta se odbija u korner. Inter je uzvratio u 82′ preko Zamourija koji se opet našao unutar kaznenog prostora domaćih, probao atraktivno pucati, no udarac je bio preslab pa Duka sa sigurnošću brani. U 85′ Pavić je izborio slobodan udarac na samome rubu kaznenog prostora gostiju,a Blagojević odlično puca, no lopta odlazi u gredu. U 89′ duga lopta stigla je do Zamourija koji je ponovno sam u kaznenom prostoru Istre, no Zamouri ponovno loptu šalje daleko preko gola. U 96′ iz slobodnog udarca probao je Mamut. Pucao je lukavo ispod živoga zida, a Duka je jedva uspio spasiti mrežu. Zadnja prilika na utakmici pripala je Mamutu koji je nakon kornera glavom pucao preko gola.

Nakon dugo vremena, Puležani su upisali i tu vrlo bitnu pobjedu. Kad im sve krene dobro, u ovome slučaju rani vodeći gol, a zatim povećana prednost, kao da je „oslobodila“ igrače Istre 1961 da daju ono najbolje. Odličnu predstavu prikazali su danas nogometaši Istre 1961 koji bi ovako trebali igrati i kada je rezultat na semaforu 0 – 0. Nogometaše Istre 1961 čeka novi vrlo težak izazov već u subotu, kada „Zeleno-žuti“ odlaze u goste u Varaždin. Utakmica sa Varaždinom igra se 20.06.2020. sa početkom u 21:05h.

Istra 1961: Duka 7.0, Lončar 6.5 ( od 65′ Močinić), Bosančić 7.5, Tomašević 6.5, Pavić 6.5, Blagojević 7.5, Grujević 6.5, Galilea 6.5 Guzina 6.5 ( od 75′ Perić – Komšić), Delić ( od 75′ Sane), Gržan ( od 92′ Paez)

Inter Zaprešić: Matković, Vego, Soldo, van Bruggen, Barić ( od 61′ Benčić), Mlinar ( od 88′ Plehan), Mazalović ( od 45′ Marasović), Bosec ( od 61′ Zamouri), Postonjski, Andrić ( od 90′ Bilobrk), Mamut

Pin It on Pinterest