Upozorenje o pridržavanju epidemioloških mjera

Epidemiološka situacija u pojedinim državama s kojima Republika Hrvatska graniči se pogoršava iz dana u dan. Na području Istarske županije svakim danom dolazi sve veći broj turista iz raznih država. Sve to ima i imat će utjecaja na epidemiološko stanje na području Istarske županije, koja je do danas dulje razdoblje bila bez oboljelih od COVID-19 virusa te su se većina građana Istarske županije opustili u provođenju mjera zaštite kao i većina pravnih osoba, što je omogućavala povoljna situacija.

Na temelju svega navedenog upozoravamo sve pravne osobe na području Istarske županije, kao i građane na potrebu poštivanja mjera i to:

  1. fizička udaljenost od najmanje 1,5 metara na svim područjima života i rada ljudi, na javnim površinama, tržnim centrima, javnim ustanovama i ostalim objektima javnog okupljanja, kao i na otvorenim površinama.
  2. Provođenje pojačanih higijenskih mjera na zatvorenim i otvorenim prostorima, osobne higijene, te korištenje dezinfekcijskih sredstava. 
  3. Nošenje zaštitnih maski osoblja koje radi s građanima u javnim ustanovama, tržnim centrima i ugostiteljskim objektima, turističkim naseljima, kao i nošenje zaštitnih maski korisnika usluga navedenih pravnih osoba. 

Provođenje ovih mjera osigurava da se virus ne može širiti među populacijom, odnosno osigurava i daljnje povoljno stanje. Sustav koji je uspostavljen na području Istarske županije uz podršku Županije, gradova i općina osigurava kvalitetno reagiranje na moguću pojavu virusa te saniranje u vrlo kratkom vremenskom periodu. 

Pin It on Pinterest