Bavarci Matthias Graub i Doris Herrman vjerni su Medulinu već 25 godina

Načelnik općine Medulin Goran Buić, zamjenik načelnika Damir Demarin i direktor  Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori primili su danas u općinskoj vijećnici Matthiasa Grauba i Doris Herrman iz bavarskog grada Kitzingena. Gospodin Graub i gospođa Herrman, u Medulinu provode svoje godišnje odmore već punih 25 godina. Zapravo, kako smo čuli od njihovih domaćina obitelji Grakalić koji kojih ljetuju već toliko godina, prije njih u Medulinu su ljetovali roditelji gospođe Herman i to od 1986. godine, a punih 25 godini Medulin kao svoju odmorišnu destinaciju bira i njena kćerka s obitelji. 

Gospodin Graub i gospođa Herrman nisu obični turisti već pravi promotori medulinskog turizma. Naime, većina njihovih prijatelja i kolega baš na njihovu preporuku ljetuje u Medulinu. Ovo dvoje simpatičnih turista još su po nečemu posebni, punih deset godina svojim donacijama i po nekoliko puta godišnje uveseljavaju djecu bez odgovarajuće skrbi smještenu u Kući Milosrđa u Majmajoli koja djeluje u sklopu Caritasa biskupije porečke i pulske. 

U Medulinu im se čuli smo sve sviđa, od lijepog i čistog mora, ljubaznih domaćina. Čuli smo i da prate razvoj Medulina – pohvalili su novu rivu, i posebno nove koševe za smeće u kojima se prikuplja plastični otpad.

Pozdravljajući gospodina Grauba i gospođu Herrman, direktor TZ-a općine  Medulin, Enco Crnobori, naglasio je kako na medulinskoj Rivieri ima puno dobrih domaćina, kojima se turisti rado i uvijek vraćaju. Kazao je kako se mnogi turisti i ovog ljeta vraćaju jer se ovdje osjećaju sigurnima, ali je naglasio i to kako su mnogi privatni iznajmljivači znatna sredstva uložili u poboljšanje uvjeta u svojim smještajnim kapacitetima. Direktni marketing, a baš to je ono što ova obitelj čini ove će sezone biti neizmjerno važan, kazao je Crnobori. Od njega smo čuli i to da se trenutno na Medulin Rivieri odmara 3.700 turista, prednjače Nijemci kojih je 1.700, a potom slijede Slovenci, Austrijanci i Česi, puno je i domaćih gostiju. 

Ove brojke nisu na razini prošlogodišnjih, ali prošli su tjedan otvoreni hoteli u kojima već ima nešto gostiju, odlično, u sadašnjim uvjetima funkcioniraju marine i kampovi i najave za predstojeće mjesece su dobre, kazao je Crnobori, i pozvao sve turističke dionike da pozorno prate preporučene epidemiološke mjere kako bi zaštitili sebe i svoje goste. Gospodin Graub i gospođa Herrman, rekli su nam, kako su i oni pozorno pratili događanja s koronom u Hrvatskoj, a kad su vidjeli kako u Medulinu nije bilo ni jednog zaraženog s punim su povjerenjem došli kod svojih domaćina. Obitelj Grakalić, čini se razvija jedan sasvim zanimljiv odnos sa svojim gostima. Načelnik Buić, nazvao ga je prijateljskim, a ne samo obiteljskim. Od Mirijane Grakalić, saznali smo kako se njima turisti vraćaju godinama, pa ne samo da unaprijed rezerviraju smještaj za narednu sezonu već i ostavljaju svoje stvari za sljedeće ljeto. Mirjana Grakalić, rekla je kako se turizmom počeo baviti njezin otac još početkom šezdesetih godina, potom je nastavila ona, a sada turističku štafetnu palicu predaje svojoj nevjesti Mileni Veljović. Uz dva postojeća apartmana uskoro će imati još tri. Gospođa Grakalić kazala je i da velika većina njihovih gostiju stiže po usmenoj preporuci, i misli da je upravo to način da se turisti osjećaju sigurnijima. No, veli ona taj se odnos povjerenja stvara kroz godine rada, ali ulaganja. 

Vjernim gostima domaćini su poklonili prigodne darove – skulpturu šanpjera zaštitnog znaka TZ-a općine Medulin sa zahvalnicom za dugogodišnje povjerenje. Poklonili su im i prigodnu turističku monografiju Općine Medulin te autohtone proizvode. 

Pin It on Pinterest