Izložba “U potrazi za izgubljenim prostorom” u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Izložba pod nazivom “U potrazi za izgubljenim prostorom” bit će otvorena u Dnevnom boravku DC-a Rojc u petak, 26. lipnja, u 20 sati. Predstavljeno će biti osam radova: video rad „Odjeci“ Mateja Đuzela i Renate Šimić, književno-fotografski rad „Fantastični prostori“ Denisa Peričića i Srećka Lebineca, kratki film „Une espace, Deux minute, Trois temps“ Erika Lončara i Ane Šurija Fundak, serija fotografija „Paromlin – arhitektura u nastajanju“ Anta Magzana, serija fotografija „Kontemplacija raspada“ Areka Nizinskog, serija fotografija „Epitaf izgubljenom vremenu“ Darka Bavoljaka, video rad „Ustav RH“ Đurice Ciganovića i video rad „Soft Buffers“ Irene Bakić, Ive Jelinčić i Mirne Udovčić.

Radove je od 25 prijava pristiglih na istoimeni participativni natječaj otvoren za širu javnost odabrao stručni žiri u sastavu Dean Zahtila, Damir Stojnić i Ivona Verbanac, a putujuća izložba će tijekom ljeta obići još Labin i Rovinj. Na natječaj je bilo moguće prijaviti kratki film ili video uradak, fotografiju, te priču ili esej. Njime se željelo potaknuti uključivanje lokalne zajednice u diskurs o praznim, ruševnim ili poluoživljenim lokacijama, ali i na pružanje kreativnog doprinosa u osvješćivanju i istraživanju problematike te eventualnom predlaganju ideja i rješenja za korištenje prostora za potrebe građana.  

Ulaz na otvorenje izložbe posjetiteljima će biti omogućen iz unutarnjeg dvorišta Rojca, kojemu se može pristupiti i s bočnih strana zgrade.

Javni natječaj i popratna izložba dio su projekta „Mi plus“, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, a organizator aktivnosti je Labin Art Express XXI (L.A.E. XXI). Projekt provodi platforma Mi plus (udruge Metamedij, Faro 11, Sonitus, L.A.E. XXI i Društvo arhitekata Istre DAI-SAI, te Istarska kulturna agencija IKA-ACI) u cilju osiguranja dugoročnog i održivog okvira za suradnju organizacija civilnog društva i javnog sektora, razvoja suradničkih programa nezavisne kulture i novomedijske umjetnosti te stvaranja uvjeta za osnivanje centra za produkciju i nezavisnu kulturu u Istri po principu civilno-javnog partnerstva. 

Pin It on Pinterest