Od 1. do 16. srpnja upisi su u Dječje vrtiće Pula

Poštujući protuepidemijske mjere i preporuke na vanjskom prostoru Dječjeg vrtića Loptice na Velom Vrhu u Puli održana je danas konferencija za novinare na kojoj su najavljeni predstojeći upisi u vrtiće za pedagošku 2020./2021. godinu, koji započinju u srijedu, 1. srpnja i trajat će do 16. srpnja.

Konferenciji za novinare prisustvovale su zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović i predsjednica Povjerenstva za upise Martina Miletić Stojković.

Pula će, već tradicionalno imati jedinstvene upise u dječje vrtiće i obavezni program predškole u Dječje vrtiće: Pula, Mali svijet, Rin Tin Tin i dječje vrtiće drugih osnivača.

„Grad Pula već desetu godinu uspješno provodi projekt e-Vrtići kao jedinstven projekt u radu lokalne samouprave kojeg je prvi i jedini u Hrvatskoj implementirao u želji da modernim informatičkim sustavom poveže sve gradske i privatne vrtiće. Upisi u gradske vrtiće i u privatne jedinstveni su, transparentni i pravedni. Centraliziran je to i javan proces upisa u sve dječje vrtiće kojim se olakšava birokratski proces upisa djeteta u vrtić i kojim je omogućeno da svako dijete koje zadovoljava uvjete upisa ima i osigurano mjesto u vrtiću“, rekla je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci ocijenivši kako je projekt doprinio  modernizaciji, poboljšanju, pojednostavljenju te pojeftinjenju ukupnog servisa Grada Pule u kontekstu predškolskog odgoja i odnosa prema građanima.

„Grad Pula time je još jednom potvrdio status Grada – prijatelja djece kojemu su potrebe djece i najmlađih prioritetni ciljevi u poslovanju, a roditeljima štedimo vrijeme i novac“, zaključila je zamjenica gradonačelnika Puh Belci.

Zbog poštivanja mjera vezanih uz Covid 19 ove godine osmišljeni su on-line upisi kako bi roditelji mogli pristupiti upisima preko weba čime će se izbjeći izlaganje kontaktima s drugim ljudima i čekanje na predaju dokumentacije klasičnim načinom. Ovakav pristup osigurava provođenje upisa za iduću pedagošku godinu čak i u eventualnim uvjetima pooštravanja epidemioloških mjera.

„Zahtjevi za upise predavat će se online putem google forms obrasca putem kojeg će svi koji imaju otvorenu gmail adresu moći uploadati traženu dokumentaciju. Oni koji nemaju otvorenu gmail adresu moći će također popuniti i predati online zahtjev za upis, ali će pripadajuću dokumentaciju morati poslati e-mailom na adresu upisi2020@puslkivrtici.com.

Za roditelje koji nisu u mogućnosti predati online zahtjev bit će otvoreno upisno mjesto u Dječjem vrtiću Vjeverice, Ujevićeva 1, radnim danom od 9-12 sati“, pojasnila je predsjednica Povjerenstva za upise Martina Miletić Stojković.

Roditeljima već upisane djece dala se mogućnost prelaska u druge dječje vrtiće bez obzira na osnivača te se u tom smislu udovoljilo na 41 zahtjev roditelja. Ukupno je u privatnim vrtićima produženo 500 subvencija za pedagošku 2020./2021. godinu.

Predsjednica Povjerenstva za upise u dječje vrtiće Martina Miletić Stojković naglasila je kako će kao i lani, nakon što pristigne sva dokumentacija za upise, svi zahtjevi biti razmatrani i bodovani te će se objaviti privremena lista.

Tekst poziva i obrazac zahtjeva od 1. srpnja moći se preuzeti na službenim stranicama: www.pula.hrwww.dvmalisvijet.hrwww.dvpula.hrwww.rintintin.hr).

Prijedlog liste prvenstva upisa djece bit će objavljen na oglasnim i službenim web stranicama dječjih vrtića kao i službenim web stranicama Grada Pule.

Pin It on Pinterest