Fažansko kulturno ljeto – srpanj 2020

Turistička zajednica Općine Fažana u skladu s epidemiološkoim mjerama i financijskom situacijom, u srpnju nastavlja s realizacijom ovogodišnjeg  Fažanskog kulturnog  ljeta.  Obzirom na nemogućnost održavanja velikih tradicionalnih manifestacija, ovogodišnji program koncipiran je na nizu manjih sadržaja koji će se održavati na  rivi  i trgovima  starogradske jezgre.

Program počinje u nedjelju, 5. srpnja, glazbom iz novog   serijala koncerata pod nazivom „Riva pod zvijezdama“.  Radi se o manjim sastavima  različitog žanra i uličnim sviračima ambijentalne glazbe.  Koncerti će se održavati nedjeljom, a ove nedjelje na  tri lokacije,  accustic cover, pop, blues  i evergreen glazbu izvest  će  Double Dose, Duo Sunrise te   Samanta Stell na flauti  i Damir Vukelja na gitari.

U suradnji s Istarskom glazbenom scenom mladih i ove godine organiziramo koncerte klasične glazbe. Tijekom srpnja održat će se 2 koncerta u crkvi Sv. Kuzme i Damjana . Prvi u ponedjeljak  6.7.  kada će nastupiti  klavirski duo Vesna Ivanović Ocvirk i Jakša Zlatar te  20.7. Diego Leverić na lutnji.

Od srijede, 8.7. počinju i tradicijski dani – sajam istarskih suvenira i gastro proizvoda koji će se održavati svake srijede, a organizira se  na razini Klastera Južna Istra.

Srpanjski program završava tradicionalnom manifestacijom „Zvizde, sviće i ferali“ – festivalom svjetla i uličnih svirača koje organiziramo u suradnji s Rock Caffe-om iz Pule.

Pin It on Pinterest