Najnovije – Priopćenje Stožera civilne zaštite Istarske županije

Tijekom jučerašnje večeri, analizom briseva na COVID-19 u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije potvrđena su 2 pozitivna brisa. Radi se o dvjema osobama koje su jučer poslijepodne došle u Pulu iz poslovnih razloga, zajedno u grupi s još 9 osoba. Navedenih 9 osoba je testirano i negativno je. Sve osobe su asimptomatske, odnosno bez kliničkih simptoma. Nakon utvrđivanja pozitivnog nalaza na COVID-19, sve osobe uključujući i kontakte, izolirane su u smještajnoj jedinici gdje su i boravili. Epidemiološkom anketom utvrđeni su svi mogući rizični kontakti te su mjerama samoizolacije obuhvaćene još 4 osobe.

Tijekom današnjeg poslijepodneva svih 11 osoba prebačeno je iz smještajnog objekta u objekte koji su osigurani za mjere samoizolacije tijekom turističke sezone. Istovremeno, pokrenut je postupak povratka u matičnu državu (SAD) putem IHR sustava.

Trenutno se provode, i tijekom večeri bit će provedene sve protuepidemijske mjere koje se odnose na dekontaminaciju prostora. Kako su navedene osobe u kraćem vremenskom razdoblju poslovno boravile na drugim destinacijama u Republici Hrvatskoj, o tome je obaviješten i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Pin It on Pinterest