Miletić: Hrvatskoj treba “novo normalno”!

PULA – „Ove nedjelje, 5. srpnja, glasamo za jednu normalniju, progresivnu, otvorenu i tolerantnu  Hrvatsku. Glasamo za decentralizaciju bez koje nema razvoja, ni napretka, za decentralizaciju koja znači snažniju i samostalniju Istru. Zato izađite na izbore i glasajte za našu listu 17, glasajte za našeg Tulia, Katarinu, Marina i Emila, glasajte za Istru!“, istaknuo je predsjednik IDS-a Boris Miletić na danas održanoj konferenciji za medije u pulskom amfiteatru Arena, gdje se zajedno s potpredsjednicima IDS-a Lorisom Peršurićem i Renatom Krulčićem osvrnuo na nadolazeće parlamentarne izbore i Hrvatsku u „novom normalnom“.

Miletić je naglasio da je „IDS vodio izrazito afirmativnu i konstruktivnu kampanju, jer je to ono što Hrvatskoj treba – suradnja, iskoraci i konstruktivna rješenja za ova zahtjevna vremena“ te podsjetio na ključne točke programa:

– Istra mora ostati zasebna regija, decentralizacija zemlje je apsolutni preduvjet za bilo kakav gospodarski napredak, digitalizacija svih javnih usluga uz jačanje transparentnosti te ubrzavanje rada pravosuđa, aktiviranje neobrađenog poljoprivrednog zemljišta i poticanje eko proizvodnje, privlačenje novih investicija uz poticanje digitalne transformacije te stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta.

Na kraju, Miletić je istaknuo da je „Istra danas najrazvijenija hrvatska regija i korak ispred drugih, a to znači samo jedno –  da moramo biti još bolji i trčati još brže“.

– Istra zaista može biti pokretač promjena za cijelu Hrvatsku. Hrvatskoj treba “novo normalno”! Jer danas je normalno da smo najgori u EU po gotovo svim ekonomskim pokazateljima, normalno je da imamo izbore usred ljeta i pandemije i da svega trećina hrvatskih maturanata misli da je NDH bila fašistička država. Da – Hrvatskoj treba novo normalno!, zaključio je Miletić.

Potpredsjednik IDS-a Loris Peršurić te gradonačelnik Poreča, jednog od najturističkijih gradova u Hrvatskoj, poručio je da je Istra percipirana kao sigurna regija i očito je da država polaže velike nade u Istru. Spomenuo je sjajne turističke brojke proteklog vikenda u Istri. 

– Broj dolazaka je u petak, subotu i nedjelju gotovo na lanjskoj razini. U 3 dana imali smo svega 6 posto manje turista nego lani, a noćenja dosežu 57 posto, što je mnogo više od očekivanja koja su se kretala na maksimalnih 40 posto. 

Naglasio je da su „svima u kampanji puna usta Istre jer puni državni proračun, ali čim izbori završe – Istra više nije bitna. Jedino se izborni program i ukupno djelovanje IDS-a uvijek može se svesti na dvije riječi – napredak Istre!“ 

Potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Pazina Renato Krulčić istaknuo je koliko je „važno da uvijek ostanemo u poziciji odlučivati sami o sebi, posebice u neizvjesnoj situaciji u kojoj se cijeli svijet danas nalazi“. 

– Da Istra nije samostalna županija, ne bismo imali najbolji i najpripremljeniji stožer civilne zaštite i ne bismo bili lideri u borbi protiv korona virusa. Zato što taj stožer jednostavno ne bi ni postojao. Isto vrijedi i za niz drugih stvari, kazao je Krulčić te pozvao sve građane da u nedjelju, 5. srpnja, izađu na izbore.

– Razdoblje koje je pred nama bit će prepuno izazova. Zato u nedjelju glasajte za one na koje se možete osloniti. Glasajte za IDS i listu broj 17!

Pin It on Pinterest