Rin Tin Tin u ljetnom kampu na kupalištu Stoja

Od 1. srpnja vrtić Rin Tin Tin započeo je s radom u ljetnom kampu koji su organizirali na gradskom kupalištu Stoja. Više od 50 djece prijavljeno je za boravak na moru i s velikim zadovoljstvom vrtića, djece, ali i roditelja djeca su krenula u ljetne radosti sa svojim vrtićkim prijateljima.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozdravio je ljetnu aktivnost vrtića na moru rekavši kako će hvalevrijedne ideje namijenjene djeci, a koje imaju za cilj ljepše, sadržajnije i kvalitetnije djetinjstvo uvijek naići na njegovu podršku.

„Grad Pula dugi niz godina omogućava pulskim mališanima najviši standard boravka i rada.  Ponosni smo na status Grada – prijatelja djece i naši najmlađi uvijek će nam biti na prvom mjestu. Stoga, odgojno-obrazovne aktivnosti na moru i uz more tijekom ljetnih mjeseci smatram poželjnima i dobrodošlima“, rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Djeca u ljetnom kampu borave na Stoji od 6,30 do 16,30 kao u vrtiću. Do 8,30 je predviđen dolazak nakon kojeg slijedi doručak. Oko 9 spuštaju se iz hladovine na šljunčanu plažu gdje se, uz pratnju odgojiteljica i zdravstvene voditeljice, kupaju u moru. Sva djeca samostalna su u vodi i uživaju! Jedni s narukvicama, drugi s perajama, a poneko dijete i bez pomagala, plivaju, skaču i igraju se u već toplom moru. Nakon kupanja vrijeme je za voće te dojmove o igri u vodi, ali i za odgojno-obrazovne aktivnosti u „debelom“ hladu.

Odgojiteljice su pomno isplanirale aktivnosti, poticaje i igre tako da, podijeljeni u grupe, sukladno interesima, djeca mogu odabrati kojim će se radionicama i vrsti aktivnosti priključiti. Nakon radionica, dolazi vrijeme ručka koji se iz vrtića dovozi na Stoju. Odgojitelljice i zdravstvene voditeljice paze se na dovoljni unos tekućine i higijenske navike te potrebe djece. Poslije ručka slijedi mali odmor i mirne aktivnosti po odabiru djece uz čitanje priča, razgovore te slušanje glazbe u hladu ili pak stolne društvene igre. Odgajateljice i zdravstvena voditeljica „preselile“ su dovoljno igara, knjiga, ali i didaktičkog materijala za sve „ukuse“ tako da djeca uživaju.

Jedna od omiljenih igara je šah ali, i igra boćama, dok je  u rotondi prije kupanja zanimljivo  vježbanje i istezanje.

„Hvala roditeljima koji su odabrali ljetni kamp i  još jednom ukazali povjerenje vrtiću. Hvala i „morskom timu“ odgojiteljica, zdravstvenoj voditeljici, spremačicama i kućnom majstoru koji brinu da djeci baš ništa ne manjka“, poručila je ravnateljica Dječjeg vrtića – Scuola dell` infanzia “Rin Tin Tin”Pula-Pola Tamara Brussich.

Pin It on Pinterest