„Ludnica“ na Drosini završila podjelom bodova

Piše: Stefan Bošnjak

Istra 1961 vs Gorica 2-2

Istra je dočekala Goricu na Pulskoj „bombonijeri“ i vjerojatno odigrala jednu od najuzbudljivijih utakmica ove sezone. Krenimo redom kako je sve izgledalo.

Prva prilika pripala je Gorici. U 7′ Lovrić je snažno pucao iz slobodnog udarca, a Čondrić je dobro obranio. U 12′ Istra uzvraća. Lopta dolazi do Fintića nakon kontra napada koji pokušava prevariti golmana Gorice pucajući u bliži kut, no ovaj brani. Minutu kasnije, Guzina se izborio za jednu loptu u gostujućem šesnaestercu te pucao „iz okretaja“ no Kahlina je ponovno spreman. U 48′ utakmice, pred sami kraj prvoga poluvremena, kombinirali su po desnoj strani Puležani, lopta dolazi do Gržana koji ulazi u kazneni prostor Gorice, te vara obranu Gorice i pogađa za 1 – 0.

U nastavku, u 49′ nije dugo trajalo vodstvo Istre. Prvo Grujević ne uspijeva izbaciti loptu na lijevoj strani, pogrešno uklizava, a zatim u nastavku Mudrinski dolazi do lopte te daje za Hamada koji se nalazio sam u kaznenom prostoru i sa lakoćom pogađa za 1 – 1. A samo minutu kasnije već je 1 – 2. Tako Istra nastavlja svoj loš i negativan niz. Mudrinski je nakon ubačaja sa desne strane glavom pogodio za potpuni preokret. U 59′ pokušava Istra izjednačiti. Blagojević je ubacio sa desne strane za Galileu koji glavom puca te pogađa vratnicu. Istra pokušava i u 67′ ubacio je Gržan sa desne strane, a Delić glavom pucao ravno u Kahlinu. U 72′ ponovno je opasan Gržan koji sa ruba kaznenog prostora snažno puca, a Kahlina još bolje brani. Minutu kasnije Gorica je mogla rješiti susret kada je Ndiaye imao priliku sa lakoćom pogoditi za 1 – 3, no Čondrić je fantastično obranio njegov pokušaj. I napokon Istra uspijeva izjednačiti. U 81′ nakon ubačaja Gržana sa desne strane, Delić je primirio loptu i pogodio za 2 – 2. U 83′ Guzina se nalazi sam u šesnaestercu, no ne zahvaća loptu pa je na semaforu i dalje 2 – 2. U 86′ pokušao je i Močinić sa dvadesetak metara no lopta ide preko gola. U 91′ ponovno je Galilea sam te puca glavom, no ponovno ravno u Kahlinu.

Ostaje žal za sva tri boda, jer Istra je uspjela stvoriti vrlo veliki broj prilika. No možda u preostalim kolima Puležani nastave sa ovakvom iznenađujućom igrom. Ostaje za vidjeti već u sljedećem kolu kada Puležani putuju u Osijek. Utakmica sa Osijekom igra se u suboru, 11.7.2020. sa početkom u 21:05h.

Istra 1961: Čondrić 6.5, Tomašević 6.0, Galilea 6.5, Paez 6.5, Pavić 6.5, Ivančić 6.0 ( od 75′ Močinić), Blagojević 6.5, Grujević 6.0, Fintić 6.0( od 57′ Delić 8.0), Guzina 6.0 ( od 87′ Perić-Komšić), Gržan 8.5

Gorica: Kahlina, Čabraja, Jovičić, Steenvoord, Muhammed, Babec ( od 76′ Maslowski), Kalik, Lovrić ( od 76′ Suk), Špikić ( od 14′ Hamad), Dvorneković ( od 46′ Mudrinski), Ndiaye

Pin It on Pinterest