Istra 1961 poražena u Osijeku

Osijek vs Istra 1961 2:0

Piše: Stefan Bošnjak

U sklopu 34. Kola 1.HNL, Puležani su u Osijeku odigrali jednu od posljednjih utakmica ove sezone, te se vraćaju kući poraženi rezultatom 2-0.

Utakmica je počela dosta otvoreno sa jedne i druge strane.  No unatoč brzoj igri, prvu priliku vidjeli smo tek u 15′. I već u 15′ Osijek je mogao povesti. Nakon kornera lopta dolazi do Ndockyta koji snažno puca, no Čondrić još bolje brani i spašava Istru 1961. Samo minutu kasnije, Bočkaj je pokušao iz slobodnog udarca sa otprilike tridesetak metara, no lopta odlazi pored vrata gostiju. Bočkaj nastavlja biti najopasniji u redovima Osijeka pa tako u 19′ gađa suprotni kut gostujućeg gola, a Čondrić ponovno spašava Puležane. Uslijedilo je primirje, pa smo do sljedećeg uzbuđenja čekali do 29′ Kada Ndockyt pokušava iz velike udaljenosti, no lopta odlazi ravno u ruke Josipu Čondriću. U 35′ Čondrić spašava udarac Žapera nakon kornera. U prvome poluvremenu treba naglasiti kako je Čondrić spasio nekoliko odličnih prilika Osječana. I ponovno u 48′ sudačke nadoknade prvoga poluvremena, Osijek je poveo. Marić i Bočkaj su kombinirali te je uslijedio ubačaj u kazneni prostor u kojemu se našao Lopa te sa lakoćom pogodio iz blizine. Poluvrijeme je završilo minimalnom prednošću Osijeka od 1-0.

U nastavku, u 50′ Marić dobrim dodavanjem upošljava Ndockyta koji pokušava prevariti Čondrića no ne zahvaća loptu na najbolji mogući način te ona odlazi pored gola. Istra uzvraća u 56′ kada Lončar nakon ubačaja iz kuta puca visoko preko gola. U 57′ najveća prilika za Istru. Bosančić se nakon ubačaja iz kuta našao potpuno sam unutar kaznenog prostora Osijeka te pucao, no lopta je otišla pored gola. U 60′ ponovno je Čondrić taj koji spašava Istru. Talys je ubacio, a Mance je tukao glavom, no ponovno je golman Istre ostao siguran. U 62′ Ivančić je testirao svoj udarac sa rua kaznenog prostora, no nedovoljno precizno da bi ugrozio vrata Osijeka. U 71′ jedanaesterac za Osijek. Galilea u skoku udara Marića. Iz jedanaesterca Mirko Marić šalje loptu preko gola. Uzvratila je Istra preko Delića minutu kasnije, no njegov udarac slabijom nogom brani vratar Osijeka. U 76′ Ivančić se našao sam u kaznenom prostoru, no i on puca ravno u Ivušića pa se rezultat nije mjenjao. U 81′ nespretna reakcija Čondrića dovela je do povećanja vodstva domaćina. Talys je ubacio a Čondrić previše izašao, te Mance dolazi do lopte i sa lakoćom pogađa za 2 – 0. Pred sami kraj, u 92′ Fintić je probao pogoditi suprotni kut gola Osijeka no i njegov pokušaj odlazi preko gola.

Kako Puležani imaju „zacementirano“ to 9. Mjesto, mogu se posvetiti pripremama za kvalifikacijske utakmice za Prvu ligu protiv NK Orijenta. No prije kvalifikacija Istra 1961 ima za odigrati još dvije prvenstvene utakmice. Sljedeću igra protiv NK Dinama na svojoj Aldo Drosini. Utakmica sa Dinamom igra se u subotu 18.7.2020. sa početkom u 21:05h.

NK Osijek: Ivušić, Talys, Majstorović, Škorić, Silva, Bočkaj, Lopa ( od 79’D. Lončar), Žaper, Ndockyt ( od 91′ Beljo), Špoljarić ( od 58′ Mance), Marić

NK Istra 1961: Čondrić 6.0, Pavić 6.0, Bosančić 5.5, Galilea 5.5, Grujević 5.5, Ivančić 6.0( od 88′ Fintić), Močinić 6.0 ( od 46′ Lončar) , Blagojević 6.5 ( od 80′ Paez), Delić 6.5, Sane 6.5 ( od 76′ Lisica), Maganjić 6.0 ( od 88′ Sadiku)

Pin It on Pinterest