Jedna osoba poginula u Vodnjanu

Policija će podnijeti kaznenu prijavu protiv vozača autobusa radi izazivanja prometne nesreće, u kojoj je smrtno stradala jedna osoba

Foto: Ilustracija

Danas oko 7.50 sati, na državnoj cesti D-75 (Bale – Vodnjan), dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Nesreća se dogodila kada je 36-godišnji državljanin Srbije upravljao autobusom Man, pulske registarske oznake u smjeru Pule. Dolaskom do raskrižja s Ulicom 1. Maja u Vodnjanu, vozač nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te je prilikom kočenja skrenuo autobusom na lijevu prometnu traku, gdje je prednjim dijelom udario  u automobil Mazda, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 78-godišnjak. Od siline udarca, automobil se odbio i udario u nadstrešnicu stajališta autobusa.

Zbog zadobivenih ozljeda, vozač automobila je prevezen u pulsku bolnicu, gdje je u 9.30 sati preminuo. Po nalogu nadležnog državnog odvjetnika, na tijelu preminulog obavit će se obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača autobusa podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.

Pin It on Pinterest