Večeras u Areni film”Slijedi”

Redateljica, scenaristica i producentica, Hana Lulić predstavila je novinarima svoj kratki film Slijedi… koji će biti prikazan večeras u Areni.

Kako je rekla, priča je apokaliptična, smještena je u Zagreb te govori o nestašici vode. „Na filmu smo radili još 2018. godine i ispao je gotovo proročanski s obzirom na današnji Zagreb koji je doživio pandemiju i potres“, izjavila je Lulić istaknuvši da je film nezavisan pa je zato izašao tek sada, kako se pokazalo, u pravom trenutku.

Film, kaže, odražava našu stvarnost, izoliranost, usamljenost i postavlja pitanje – što nas zapravo čini ljudima.

Film je ostvaren uz pomoć partnera, produkcijske kuće Dobar film i koproducenata Interfilma koji je posudio opremu i Poster Hrvatska koji su radili specijalne efekte, dok je prodajni zastupnik distribucijska tvrtka Mailuki films iz Španjolske.

Helena Buljan koja tumači ulogu druge babe istaknula je zadovoljstvo što je na filmu s još tri kolegice, Antonijom ČutićAsjom Jovanović i Milkom Podrug Kokotović, jer u svojim godinama i predugo ništa ne rade.

Buljan kaže da joj je bilo inspirativno igrati bez dijaloga, jer se mora izrazom lica nadomjestiti ono neizgovoreno. „Morale smo biti ozbiljne, ali na kraju ispasti smiješne“, rekla je i naglasila kako smatra da će publika dobro primiti film.

Antonija Čutić koja tumači treću babu kaže kako su se na snimanju morale svađati, tuči, hvatati svojeglavu maču… „Doista smo prave babe, a ne neke bakice. I drago mi je da smo babe u ovom filmu“, izjavila je.

Ivana Pralija radila je šminku: „Kao slikarici maske moja je uloga da nacrtam likove tako da ne napravim previše i da šminka bude u funkciji glumca“, pojasnila je. Napomenula da je prvo trebala pronaći osobnost glumica te potom raditi šminku.

Lulić je na kraju istaknula kako joj je ovaj film pomogao naučiti kako mnogo reći vizualno, bez mnogo dijaloga. Ovoj je autorici već odobren scenarij za cjelovečernji igrani film te uz potporu HAVC-a priprema još jedan kratki film.

Pin It on Pinterest