Film Glas večeras na programu PFF

Film Glas, scenarista i redatelja Ognjena Sviličića prikazuje se treći dan Festivala. Glumica Klara Mučibabić, umjetničkog imena Klara Mucci govorila je na konferenciji za medije o svojoj ulozi i radu na njemu.

U filmu koji propituje odnos pojedinca i vjere, ona igra djevojku koja je preobraćena. „Na filmu igram djevojku koja doživljava prometnu nesreću nakon koje ostaje paralizirana. Kada čudom opet prohoda to joj bude dokaz vjere“, priča Mucci o svom liku.

Pripremajući se za ulogu mnogo se raspitivala i razgovarala s osobama koje su imale neko iskustvo preobraćenja s obzirom na to da joj je to područje bilo nepoznato.

„Bila sam u Međugorju na duhovnoj obnovi gdje smo prvo tri dana šutjeli, a nakon toga sam čula mnogo svjedočanstva o preobraćenju, što mi je bilo vrlo inspirativno“, ispričala je.

Ulogu u filmu dobila je nakon odrađene audicije na koju ju je sam Sviličić pozvao. „Kao redatelj je konkretan jer točno zna što hoće“, rekla je.

Film je sniman u Zagrebu i Šibeniku te je okupio naturščike i iskusne glumce što se, kako tvrdi glumica, pokazalo odličnom kombinacijom, pa su nakon snimanja neki od neprofesionalnih glumaca čak otišli na prijemni za Akademiju.

Klara Mucci nakon snimanja jedne serije u Zagrebu posvetit će se radu na dvama inozemna projekata.

Pin It on Pinterest