Brijunske šišmišarije – obilježavanje Međunarodne noći šišmiša

Brijuni, 1. rujna 2020.- Nacionalni park Brijuni i ove se godine priključuje obilježavanju Međunarodne noći šišmiša manifestacijom Brijunske šišmišarije. U subotu, 5. rujna 2020. u poslijepodnevnim satima zaljubljenike u prirodu očekuje bogat edukativno-zabavni program.

Pridružite nam se na Velikom Brijunu i saznajte sve o ovim malim letećim sisavcima. Uz mnoge kreativne radionice, zabavne igre, predavanja, plakate i priču za najmlađe naučite kako šišmiši žive, što vole jesti, kako se glasaju, zašto su im važna osjetila sluha i njuha te zbog čega je njihova zaštita važna za očuvanje ekosustava. U sumrak kreće potraga za šišmišima pomoću bat-detektora, koju će voditi članovi Udruge za zaštitu šišmiša Tragus.

Program Brijunskih šišmišarija traje od 16.00 do 20.30 sati. Brod iz Fažane za Veliki Brijun polazi u 15.30, 17.00 i 18.00 sati. Povratak s Velikog Brijuna za Fažanu predviđen je brodskim linijama u 17.30, 18.30, 19.30 i 20.30 sati. Cijena ulaznice je 80 kuna za odrasle te 40 kuna za djecu od 4 do 14 godina. Djeca do 4 godine starosti u pratnji odrasle osobe ne plaćaju ulaznicu.

Prodaja ulaznica moguća je u poslovnici Nacionalnog parka Brijuni u Fažani (Brionska 10) samo na dan održavanja Brijunskih šišmišarija u subotu, 5. rujna 2020., a rezervacije se ne primaju.

S obzirom na aktualnu situaciju s Covid-19, mole se svi posjetitelji da na brodu nose masku, redovito dezinficiraju ruke, održavaju propisanu socijalnu distancu te poštuju upute organizatora. Program se održava na otvorenom, a broj posjetitelja je ograničen.

U slučaju lošeg vremena program se otkazuje. Za više informacija pratite nas na službenoj web stranici www.np-brijuni.hr i društvenim mrežama.

Pin It on Pinterest