Započela jesenja obnova zelenog fonda grada

Pokraj dječjeg igrališta na Trgu žrtava fašizma na Punti jutros je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci zajedno s vrijednom radnicima Herculanee posadila stablo judića i time započela jesenju obnovu zelenog fonda grada.

„Sigurna sam da će novo stablo svojim krošnjama i atraktivnim izgledom dodatno doprinijeti optimalnim klimatskim uvjetima za svakodnevni boravak u parku.“ – kazala je zamjenica gradonačelnika Puh Belci poručivši kako je ova sadnja jedna od važnih aktivnosti Grada Pule povodom održavanja Europskog tjedna mobilnosti.

Voditeljica pulskog Odsjeka za zaštitu okoliša Loris Mošnja pojasnila je kako je zasađeno stablo judića (Cercis siliquastrum L.)  koje je već građanima poznato s drugih lokacija, poput Flanatičke ulice gdje je tijekom proljetna cvjetanja poznato po svojim ružičastim cvjetovima.

Podsjećamo kako se Grad Pula prošle godine među prvima odazvao na hvalevrijednu ekološku akciju „Posadi stablo, ne budi panj!“ u sklopu koje je posađeno više od 200 stabala, a polovica njih je donirana građanima kako bi svoje vrtove i zelene površine učinili ljepšima i ugodnijima za boravak.

Molimo građane da posađena stabla čuvaju te da budu odgovorni kako bi svi zajedno mogli uživati u zdravijem i zelenijem okolišu.

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=3140465662732161

Pin It on Pinterest