Klub Gea Pula u akciji pod sloganom “Ne ‘ću ben’, hodi zajno!”

USUSRET MJESECU BORBE PROTIV RAKA DOJKE I DANU RUŽIČASTE VRPCE

Mjesec borbe protiv raka dojke koji se obilježava tijekom cijelog listopada, Gea Pula,  Klub žena liječenih od karcinoma dojke ove godine obilježava pod sloganom “Ne ‘ću  ben’, hodi zajno!”.  

Od raka dojke u Hrvatskoj godišnje oboli između 2.500 i 3.000 žena, a gotovo tisuću  umre od te zloćudne bolesti. Svaka deveta žena u Istri oboljet će od raka dojke, a  gotovo pedeset njih izgubit će svoju bitku za život. Stoga sad već tradicionalnom  akcijom “Pregledom do osmijeha” Gea nastoji ukazati na veliku pojavnost raka dojke  i visoku smrtnost koja je često posljedica otkrivanja bolesti u poodmaklom stadiju te  osvijestiti žene da redovno odlaze na preventivne preglede kako bi se bolest otkrila u  ranom stadiju kada je izlječiva.  

Priključi se i ti i pomogni Gei da potakne žene na redovni samopregled dojki, pregled  ultrazvukom i mamografiju. Utrka “Pregledom do osmijeha” koja će sasvim sigurno  (p)ostati tradicionalna narednih godina kada to uvjeti budu dozvoljavali ove godine  seli u virtualni prostor. Na Geinu akciju, koja za cilj ima podizanje svjesnosti o raku  dojke, pozvani su baš svi, i to svih dobnih uzrasta: svi koji vole boraviti u prirodi bilo  da samo hodaju ili se rekreativno ili profesionalno bave nekim vidom aktivnosti,  sportski klubovi i udruge, fitness centri, svi koji prakticiraju i promiču zdrav način  života. Svako se može priključiti na svoj način: da trči, pliva, biciklira, rola, rošula,  šeta, hoda, vesla, jedri, pliva, vježba u teretani… 

Prijavu za sudjelovanje u akciji potražite na web stranici Gea Pula. Ispunite  prijavnicu, a kako biste dobili majicu s ovogodišnjom porukom “NE ću ben, hodi  zajno!” uplatite donaciju po vlastitom izboru na humanitarni račun Gea Pula  IBAN:1024070001500011171 otvoren u OTP banci. 

Majicu možete preuzeti u subotu 3. listopada od 9-13 sati na pulskoj tržnici kod fontane, (u slučaju lošeg vremena aktivnost se odgađa za 10. listopada od 9-13 sati)  u prostorima Gea Pula u Nobileovoj 1 svaki od dan od 9 -12 sati, srijedom od 17-19  ili vam je možemo poslati poštom pouzećem. 

Sudionici imaju zadatak fotografirati se i podijeliti javno fotografiju na svom  Facebooku ili Instagram profilu uz hashtag #hodizajno i tagiranje @Klub žena  liječenih od karcinoma dojke Gea Pula. Svi oni koji nemaju profil na društvenim  mrežama fotografije mogu dostaviti i putem e-pošte: info@geapula.hr . 

Najorginalnije fotografije koje odabere žiri sastavljen od promotora aktivnosti Gea će  nagraditi darovima iznenađenja. 

Osim majica koje ove godine krasi novi slogan kreiran u suradnji s istarskim  brendom Čenta šinjorina svi sudionici dobit će edukativno-informativni materijal o  raku dojke i o samopregledu.  

Pokrovitelj i ovogodišnje akcije je Grad Pula koji osim preventivnog programa  financira i savjetovalište onkologa. Grad je ujedno omogućio da Dan ružičaste vrpce,  3. kolovoza veliki rotor svijetli u ružičasto. Turistička zajednica Grada Pule omogućila  je pak da pulski divovi svjetleći u ružičastoj boji označe početak mjeseca borbe protiv  raka dojke. 

Aktivnostima u Ružičastom mjesecu Klub Gea namjerava prikupiti sredstva kojima  će se financirati programi pružanje psihosocijalne pomoći ženama oboljelim i  operiranim od raka, te kvalitetne postoperativne rehabilitacije liječenih žena s ciljem  poboljšanja psihofizičkog zdravlja i prevencije sekundarnog karcinoma. Riječ je o  provođenju edukacijsko-terapijskih programa namijenjenim novooboljelim i liječenim  ženama kroz savjetovališta psihoterapeuta, farmaceuta i fitoterapeuta, edukacije i  radionice. Prikupljeni novac namijenit će se i za kupnju preparata za podizanje  imuniteta koji su neophodni oboljelim i liječenim ženama od karcinoma kao i za  pomoć članicama koje se nalaze u teškoj financijskoj situaciji, a kojih je nažalost sve  više. 

I ne zaboravite: rak je izlječiv ako se na vrijeme otkrije. Zaokruži u kalendaru  dan za pregled jer ti to može spasiti život.  

Ne ‘ću ben, hodi zajno!’

Pin It on Pinterest