Čestitka gradonačelnika Borisa Miletića u povodu Međunarodnog dana starijih osoba

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnik Pule Boris Miletić uputio je čestitku svim sugrađanima starije životne dobi.

“Dragi sugrađani, 1. listopada obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba te vam u ime Grada Pule i u svoje osobno ime čestitam. Vaše  bogato životno iskustvo i stečena mudrost dragocjeni su temelj razvoja našeg grada. Želim Vam dobro zdravlje, zadovoljstvo i sreću u obitelji.Vaša iskustva su nam dragocjena, a vaši savjeti prijeko potrebni kako bi naš grad učinili boljim i svima po mjeri. Svi naši sugrađani, naši roditelji, djedovi i bake, susjedi, poznanici i prijatelji koji su starije životne dobi zaslužuju našu pažnju, poštovanje, strpljenje, pomoć i razumijevanje.

Grad Pula brine o svojim sugrađanima treće životne dobi i nama je uvijek u fokusu kako podignuti kvalitetu vašeg života što ste svojim vrijednim i napornim radom i zaslužili.

Ranijih smo godina u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba organizirali brojna zajednička druženja na kojima nam je bilo lijepo i veselo, ali zbog brige upravo za vas, u vremenu epidemije koronavirusa, ovogodišnje susrete nažalost nismo mogli održati“, rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić te poručio kako se raduje novim susretima i druženjima „koja nas očekuju u budućnosti“.

Međunarodni   dan starijih osoba koji je proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine.

Glavna je skupština 1991. godine usvojila i Načela UN-a za starije osobe  kako bi naglasila nastojanja Ujedinjenih naroda u promicanju glasa starijih osoba te borbi za njihova prava i dobrobiti, kako  bi podigla razinu svijest ljudi o potrebi ukazivanja  više zahvalnosti,  poštovanja i brige za naše  starije osobe.

Pin It on Pinterest