Istra 1961 i Lokomotiva podijelili bodove!

Piše: Stefan Bošnjak

Lokomotiva vs Istra 1961 0 – 0

U sklopu 7. kola 1.HNL, Istra 1961 je otputovala put Zagreba u goste kod Lokomotive. Utakmica je završila rezultatom 0 – 0, pa se Puljani kući vraćaju sa osvojenim bodom.

Krenimo redom, prvo poluvrijeme je totalno pripalo nogometašima Lokomotive koja je imala jako velik posjed lopte, te je uspjela stvoriti nekoliko situacija. Prva je bila u 17′ Kada je Kallaku pucao preko gola iz slobodnog udarca. Do druge prilike čekalo se do 36′ kada Tuci ne uspijeva najbolje zahvatiti loptu nakon ubačaja. Zadnja prilika u prvome poluvremenu pripala je Mariu Ćuži koji je također nakon ubačaja pucao snažno, no lopta odlazi daleko preko gola.

U nastavku, druga priča. Istra 1961 je krenula otvorenije te joj se i ofenzivnija igra isplatila u 67′ kada Sane prolazi po desnoj strani, ubacuje za Guzinu koji glavom puca preko gola. Samo nekoliko minuta kasnije, u 70′ Vuk je nova prijetnja golmanu Lokomotive koji puca sa ruba kaznenog prostora, no golman Lokomotive je siguran. Nižu se prilike Istre, pa tako dolazimo do 79′ kada Gržan u svome stilu prolazi nekoliko igrača Lokomotive te puca pored gola. U 83′ korner za Istru nakon kojega ponovno Vuk puca glavom, ali pored gola. Zadnja prilika na utakmici pripala je Lokomotivi kada je u 92′ Marković iz velike blizine promašio gostujuća vrata.

Nakon pobjede kod kuće protiv Šibenika i sada uspješno sačuvane mreže u gostima kod Lokomotive, može se reći da su se stvari barem malo promijenila na bolje. No i dalje ostaje problem realizacije. Svoju sljedeću utakmicu Istra 1961 igra 17.10.2020. u gostima protiv Slaven belupa. Utakmica sa Slaven Belupom započinje u 19:00h.

NK Lokomotiva: Hendija, Kolinger, Kovačić, Karačić, Gluhaković ( od 60′ Sammir), Marković, Acquah ( od 72′ Aliyu), Kallaku, Đira ( od 60′ Cokaj), Ćuže ( od 60′ Pivarić), Tuci ( od 77′ Kovačević)

NK Istra 1961: Majkić, Hujber, Galilea, Bosančić, Gonzales, Ivančić ( od 64′ Halilović), Blagojević, Lisica, Vuk, Gržan ( od 90′ Fuentes), Guzina ( od 81′ Špoljarić)

Pin It on Pinterest