Na otvorenju 3. Foruma BPW AdrionNet u Puli gradonačelnik Boris Miletić iskazao jasnu podršku ženama poduzetnicama

Grad Pula domaćin je ovogodišnjeg 3. Foruma Mreže poduzetnica jadransko-jonske regije BPW AdrionNet u organizaciji Prvog hrvatskog BPW kluba Pula čijem je otvorenju danas, 2. listopada 2020. godine prisustvovao gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Nakon što su prvi i drugi forum, 2018. i 2019. godine održani u Grčkoj i Italiji, domaćini 3. Foruma AdrionNet su Istarska županija i Grad Pula, a zbog pandemije COVID-19 ovogodišnji Forum nazvan je hibridnim jer je dio sudionika, zbog uvažavanja epidemioloških mjera i socijalne distance, osobno prisustvovao skupu, a dio sudionika uključivao se virtualno.

„Skupovi poput današnjeg, konferencije i okrugli stolovi izuzetno su važni jer se na jednom mjestu mogu podijeliti  inspirativna iskustva poduzetnica, naglasiti važnost podrške ženama u poduzetništvu i javnosti odaslati snažnu poruku o važnosti većeg uključivanja žena u poduzetništvo. Ovom prigodom želio bih pohvaliti web katalog istarskih poduzetnica, na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku koji je izrađen s hvalevrijednim ciljem –  odgovoriti na pandemiju COVID-19, a koji će zasigurno biti od pomoći pulskim poduzetnicima u suočavanju s trenutnim gospodarskim poteškoćama. Ova inicijativa predstavlja primjer dobre prakse promocije ženskog poduzetništva, rekao je na otvorenju Foruma poduzetnica gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Naglasio je kako je Grad Pula do sada podržavao i podupirat će i ubuduće sve dobre poduzetničke inicijative. Danas u Istri 47 posto svih zaposlenih čine žene, među kojima su mnoge poduzetnice aktivne u raznim djelatnostima.

„Podupiremo djelovanje i osnaživanje poduzetnica intenzivno od 2018. godine te se kroz Potpore novoosnovanim tvrtkama ženama poduzetnicama odobrava dodatnih 20 posto sredstava na odobreni iznos potpore“, dodao je gradonačelnik Miletić.

Forumu poduzetnica AdrionNet odazvale su se i svojim dolaskom dale podršku Amany Asfour, predsjednica BPW Internationalizaslanica predsjednika Republike Ana Grdović Gnip, saborska zastupnica Katarina Nemetpredsjednica Saborskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Marija Selak Raspudić, zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i zamjenica župana Sandra Čakić Kuhar.

Nakon svečanog otvorenja u Domu hrvatskih branitelja održan je niz okruglih stolova i e-konferencija o mogućnostima financiranja projekata u okolnostima COVID-a, o ženama i poduzetništvu u Istarskoj županiji, bila je to prigoda i za razmjenu primjera najbolje prakse projekata ženskog poduzetništva kao i za razmjenu iskustava s „e-commerce“, sve popularnijem obliku promocije ženskog poduzetništva. Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci sudjelovala je u radu okruglog stola na temu Žene i poduzetništvo u Istarskoj županiji.

Tijekom trajanja 3. Foruma BPW AdrionNet sudionici su imali prilike razgledati izložbu proizvoda žena poduzetnica. Tom je prigodom predstavljen i web katalog istarskih poduzetnica, na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku, a koji je dostupan na mrežnim stranicama BPW Pula.

BPW International svjetska je organizacija s podružnicama u preko 100 zemalja koja se bavi promicanjem i osnaživanjem ženskog poduzetništva, kao i ravnopravnim položajem žena u društvu.

Hibridni 3. Forum BPW AdrionNet održan je u ozračju obilježavanja 20. godišnjice djelovanja BPW Prvog hrvatskog kluba Pula i 90. obljetnice djelovanja BPW pri Ligi naroda.

BPW Pula s predsjednicom Alidom Perkov osnivač je Mreže poduzetnica jadransko-jonske regije BPW AdrionNet.

Pin It on Pinterest