Čestitka gradonačelnika Borisa Miletića u povodu Svjetskog dana učitelja

U povodu 5. listopada, Svjetskog dana učitelja gradonačelnik Pule Boris Miletić uputio je čestitku svim učiteljima i nastavnicima u ime Grada Pule i u svoje osobno ime.„Dragi učitelji i nastavnici čestitam vaš dan i zahvaljujem na trudu, znanju koje prenosite i strpljenju kojim darujete našu djecu vodeći ih do novih životnih spoznaja sa željom da nastavite s toliko ljubavi i kreativnosti odgajati i obrazovati našu djecu. Vaš položaj u društvu od iznimne je važnosti jer na našoj djeci ostaje budućnost, a upravo od vas primaju potrebna znanja, otvorenost uma i temelje osnovnih vrijednosti kojima će stvarati bolje sutra.

Protekla školska godina obilježena je pandemijom koronavirusa pri čemu je nastavni proces, na koji smo navikli dugi niz godina, naprasno prekinut. Zahvalan sam što su naša djeca u najkraćem roku nastavila s online nastavom pri čemu ste u nastavi na daljinu golem doprinos dali upravo vi, dragi učitelji i nastavnici. Školska godina uspješno je okončana zahvaljujući snalažljivosti učitelja u novonastaloj situaciji, vašoj kreativnosti i entuzijazmu.

Budite ponosni na zvanje koje ste izabrali i nastavite s jednakom dozom entuzijazma raditi na dobrobit naše djece i u konačnici na daljnji razvoj našega grada i društva u cjelini“, poručio je gradonačelnik Boris Miletić.

Svjetski dan učitelja obilježava se u više od 100 zemalja svijeta među kojima je i Hrvatska. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

Pin It on Pinterest