Dječji tjedan: u srijedu u Puli preventivne aktivnosti policije

Prometna policija će u srijedu od 9 do 11 sati, na Trgu Portarata u Puli, provesti preventivnu aktivnost u cilju zaštite djece u prometu

Foto: Ilustracija

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola provodit će pojačane aktivnosti u cilju zaštite djece, kao jedne od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Pojačane aktivnosti provodit će se tijekom nadzora prometa, posebno u dijelu nadzora pravilnog prijevoza djece u vozilima, a kako bi se dodatno osvijestilo sudionike u prometu o zaštiti djece, u srijedu, 7. listopada od 9 do 11 sati, policijski službenici će na Trgu Portarata provesti preventivnu aktivnost. Naime, zainteresiranim građanima će davati informacije o pravilnom prijevozu djece u vozilima, oprezu tijekom vožnje u zonama odgojno-obrazovnih ustanova te pravilnom kretanju u svojstvu pješaka, a za slikovitije pojašnjenje koristiti će i školski semafor.

Pozivamo roditelje i staratelje da s djecom posjete Trg Portarata, uz pridržavanje epidemioloških mjera, a ujedno apeliramo na vozače i roditelje, staratelje i druge odrasle osobe da budu uzor djeci i vode brigu o njihovoj sigurnosti u prometu jer sigurnost djece prvenstveno je odgovornost nas odraslih.  

Pin It on Pinterest