Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci na konferenciji „Žene i mediji“

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci odazvala se danas, 6. listopada 2020. godine u radu konferencije pod nazivom „Žene i mediji“ koju su, u prostorima pulske Zajednice Talijana – Circolo, organizirali istarski ogranak Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula i Zajednica Talijana Pula. U ime Istarske županije konferenciji se odazvala zamjenica župana Sandra Čakić Kuhar.

Pozdravne riječi okupljenima uputile su Gordana Restović, predsjednica Udruge Krug ogranka Istra, Tamara Brussich, predsjednica Zajednice Talijana Pula i Jasna Jaklin Majetić i predsjednica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula.

„Prilika je ovo da čujemo s čime se vi kao mediji suočavate, koji su vaši izazove i prilike. Vjerujem da će ovaj razgovor pridonijeti boljoj susretljivosti i razumijevanju te da ćemo svi zajedno biti međusobno uspješniji. Isto tako, važno je napomenuti da novinarstvo i današnji mediji bilježe trenutak u kojem živimo i to je jako velika uloga koju imate na svojim leđima i nama je čast da to možemo osvijestiti u svima nama“, rekla je Gordana Restović, predsjednica Udruge Krug ogranka Istra.

Tamara Brussich, predsjednica Zajednice Talijana Pula smatra da u medijima upravo žene znaju otvoriti zanimljive i intrigantne teme i to najčešće one koje se tiču samih žena.

„Često vas se doživljava kao izuzetno sposobne, otvorene osobe koje su na kraju samo ljudi. Prisutnost žena u medijima danas je vrlo velika i u novim izazovima medijskog digitalnog svijeta ta se prisutnost još više osjeća i vidi. U zadnjih 20-30 godina žensko novinarstvo potaknulo je mnoga razmišljanja kojima se bavi današnje društvo i to je put kojim treba nastaviti“, poručila je Brussich.

Okupljenima se obratila i Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula koja je govorila o projektu Digitalne komore.

„Digitalna komora je projekt koji funkcionira. Pogledajte ukoliko niste do sada i uključite se, registrirajte se kao fizička osoba ili kao tvrtka i koristite sve podatke koji će vam olakšati vaš posao. Tu su objektivni, konkretni podaci o tvrtkama pojedinačno, o djelatnostima i svim informacijama poslovnog karaktera kojima možete baratati i mogu vam uvelike olakšati pripremu za svaki posao“, naglasila je Majetić.

O upravljačkim funkcijama u ženskim rukama potom su raspravljale su: Maja Bizjak (glavna urednica Medulin FM-a i članica Uprave Medulinske rivijere d.o.o.), Kornelija Benazić (HRT Centar Pula, rukovoditeljica) i Darija Božac Marijanović (Regional Express, direktorica), a raspravu je moderirala predsjednica Udruge KRUG Gordana Restović.

U nastavku Konferencije o novinarstvu i kako ga vide žene govorile su: Petra Fabian Kapov (Nova Tv, novinarka), Ksenija Mezgec Joka (Tv Nova Pula, novinarka i urednica), Martina Pereša (Rovinj FM – novinarka, urednica i koordinatorica programa, IstraIn – novinarka), Borka Petrović (Glas Istre, novinarka), Jana Radić (HRT Pula, novinarka) i Jelena Vitasović (Radio Medulin, novinarka), dok je raspravu moderirala novinarka i urednica Radio Pule Tatjana Kaštelan.

Mediji nekad i danas, doba epidemije virusa Covid-19, zapošljavanje i kadrovi, sloboda odlučivanja, financiranje, marketing, programska priča, usporedba lokalnog i nacionalnog, nova oprema i trendovi, postotak žena u medijima samo su neke od konstruktivnih tema obrađenih na konferenciji „Žene i mediji“.

Pin It on Pinterest