Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci najboljim učenicima pulskih osnovnih škola uručila tablete

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci u srijedu, 7. listopada 2020. godine u prostorima Zajednice Talijana – Circolo upriličila je prijem za ravnatelje i učenike pulskih osnovnih škola koji su s najboljim rezultatima završili osnovnoškolsko obrazovanje u lipnju 2020. godine.

Prijem za 11 ravnatelja pulskih osnovnih škola i 17 najuspješnijih učenika u prošloj školskoj godini temeljem odluka Učiteljskih vijeća u lipnju je odgođen zbog epidemije koronavirusa.

„Dragi učenici čestitam vam na zasluženom uspjehu i odličnim rezultatima s kojima ste u lipnju ove godine završili svoje osnovnoškolsko obrazovanje. Uobičajeni tijek nastave u prošloj školskoj godini naglo je prekinut te ste zajedno s vašim učiteljima, nastavnicima i ravnateljima uložili izniman trud da se školska godina privede kraju u čemu ste i uspjeli. Dodatna vrijednost vašeg uspjeha upravo je u tome što ste izazovima unatoč i drugačijom, online nastavom i dalje pokazali svoju ustrajnost, volju i želju za učenjem“, rekla je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci u uvodnom obraćanju učenicima i ravnateljima ujedno učenicima poželjevši neka ostanu marljivi i vrijedni i u srednjoškolskom obrazovanju kojega su započeli.

Osvrnula se i na izvrsne rezultate koje ima Istarska županija na tzv. zelenoj mapi borbe protiv koronavirusa u Europi rekavši kako očekuje da ćemo svi zajedno i ubuduće biti odgovorni s ciljem da Istra ostane najbolji primjer uspješne borbe protiv novog koronavirusa.  

Najuspješnijim učenicima Puh Belci tom je prigodom uručila tablete.

Na prijemu su sudjelovali i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

Grad Pula u proteklih pet godina za poboljšanje uvjeta rada u 11 osnovnih škola Pule uložio je više od 18 milijuna kuna.

Odgovori

Pin It on Pinterest