Tjedan odmora vrijedan u NP Brijuni

Brijuni, 9. listopada 2020. – Nacionalni park Brijuni priključuje se akciji „Tjedan odmora vrijedan“ Ministarstva turizma i sporta od 16. do 25. listopada 2020. uz 50 % nižu cijenu individualne ulaznice.

U navedenom razdoblju cijena ulaznice iznosi 95 kuna za odrasle i 47,50 kuna za djecu od 4 do 14 godina.

Izlet na Veliki Brijun može se realizirati uz pratnju vodiča ili samostalnim obilaskom otoka uz aplikaciju „Brijuni Pocket Guide“. Izlet s vodičem tijekom akcije „Tjedan odmora vrijedan“ organizirat će se svakog dana s polaskom broda iz Fažane u 10.00, 11.30 i 13.30 sati do popunjenja kapaciteta. Uključuje prijevoz brodom od Fažane do otoka i natrag, jednosatni obilazak otoka turističkim vlakom te razgledavanje crkve sv. Germana s izložbom kopija fresaka i glagoljskih pisanih spomenika, Prirodoslovne zbirke, foto izložbe „Tito na Brijunima“, izložbe „Iz sjećanja starog Austrijanca“, Kochove staze te Brijunskog mediteranskog vrta.

Samostalni obilazak otoka uz aplikaciju „Brijuni Pocket Guide“moguće je realizirati s polaskom broda iz Fažane u 9.00, 10.00, 11.30, 13.30 i 14.30 sati do popunjenja kapaciteta. U aplikaciji, koja se može preuzeti na Android i iPhone uređajima, nalaze se brojne informacije o glavnim atrakcijama (prikaz bogate arheološke i graditeljske baštine NP Brijuni), smještaju, ugostiteljskoj ponudi i mogućnostima sportsko-rekreativnih aktivnosti, s galerijama fotografija i GPS oznakama lokacija.

Ulaznice za obilazak otoka s vodičem ili uz aplikaciju se moguće je kupiti putem web shopa na stranici www.np-brijuni.hr uz promo kod PROMO10A (aktivan od 16. listopada 2020.)

Također, do 15. listopada traje akcija „Listopad na Brijunima“ te se na individualnu cijenu ulaznice od 190 kuna po osobi za odrasle i 95 kuna za djecu od 4 do 14 godina odobrava popust od 40 %. Ulaznice se mogu kupiti putem web shopa na www.np-brijuni.hr uz promo kod PROMO10. Izlet „Veliki Brijun” u sklopu ove akcije realizira se svaki dan s polaskom broda iz Fažane u 10.00, 11.30 i 13.30 sati.  Dodatne informacije: izleti@np-brijuni.hr. Tijekom akcije, elektromobili, bicikli i romobili iznajmljuju se po posebnim promotivnim cijenama, a u restoranu Neptun u ponudi su tri prigodna menija po cijeni od 60 do 80 kuna.

Zbog aktualne epidemiološke situacije s COVID-19, maske su obavezne na brodu i u svim zatvorenim prostorima Nacionalnog parka Brijuni.

U sklopu međunarodnog projekta MPA Engage u tijeku je Instagram foto natječaj koji je otvoren do 31. listopada te se u četiri kategorije mogu osvojiti vrijedne nagrade. Fotografije moraju biti slikane unutar NP Brijuni bilo koje godine i objavljene javno na Instagram profilu s ključnim riječima. Kategorije se odnose na prirodne vrijednosti parka te bioraznolikost vrsta i staništa (#ValueMPA), promjene uzrokovane klimatskim promjenama uočene obilaskom, šetnjom ili ronjenjem (#ImpactMPA), djelovanje i stvaranje promjene (#ActionMPA) te podsjećanje na promjene i vrijednosti parka kroz vrijeme (#OldMPA). Pobjednici lokalnog natječaja sudjelovat će na međunarodnom natjecanju najboljih slika mediteranskih zaštićenih morskih područja. Više informacija na web stranici Javne ustanove Nacionalni park Brijuni www.np-brijuni.hr.   

Foto: Matej Rukavina

Odgovori

Pin It on Pinterest