Predblagdansko obraćanje gradonačelnika Pule Borisa Miletića

Zbog pandemije koronavirusa ove godine tradicionalni božićno-novogodišnji zajednički prijem Istarske županije i Grada Pule, u skladu s epidemiološkim preporukama, zamijenilo je prigodno obraćanje javnosti predstavnika Grada Pule i Istarske županije putem you tube kanala Grada Pule. Gradonačelnik Pule Boris Miletić i zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar uputili su prigodne riječi i čestitke u povodu nadolazećih blagdana svim građanima Istre.

„ Godina koja je za nama bila je puna izazova i neizvjesnosti jer smo se i mi u Puli, Istri i Hrvatskoj susreli s nečim novim i neočekivanim – pandemijom koronavirusa. Želim se doista od srca zahvaliti svim sugrađanima na velikoj iskazanoj odgovornosti i samodisciplini koja nas je sačuvala, a njome smo, dokazali kako se možemo nositi s neizvjesnošću zbog koronavirusa. Zahvaljujući našim građanima dugo smo bili jedina zelena regija u čitavoj Europi. Zahvaljujući toj samodisciplini i pravodobnim mjerama i kako bismo zaštitili zdravlje građana omogućili smo i ove godine održavanje turističke sezone te je Istra, i u ovim uvjetima, pokazala da je šampion turizma u Hrvatskoj“, rekao je gradonačelnik Boris Miletić dodavši kako mu je žao što zbog odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite nismo mogli iskoristiti ostatak turističke sezone u drugom dijelu kolovoza i u rujnu.

Gradonačelnik Miletić osim na turizam osvrnuo se i na prilike u gospodarstvu naglasivši kako jedan dio gospodarstvenika i danas ne može raditi zbog odluka Nacionalnog stožera.

Podsjetio je da su Grad Pula u suradnji sa svim istarskim gradovima i Istarskom županijom promptno reagirali i odgovorno donijeli odluke koje su i danas na snazi.

„Tko ne radi, ne plaća“ primjenjuje se za sve zakupce u Gradu Puli koji, zbog epidemioloških mjera ne mogu raditi. Među prvima u Hrvatskoj donijeli smo i odluke za narednu godinu gdje su zakupci oslobođeni plaćanja 30 posto zakupa, dok smo za gospodarstvenike koji djeluju preko 25 godina zakup smanjili za čak 50 posto“, rekao je Miletić.

Govoreći o predstojećim blagdanima u uvjetima pandemije, gradonačelnik Miletić, poručio je kako s optimizmom trebamo gledati u budućnost jer je konačno pronađeno cjepivo koje će pomoći u zaustavljanju pandemije.

„Pred nama je 10 vrlo bitnih dana. Vrijeme je Božića i Nove godine i apeliram na građane da se i dalje pridržavaju mjera koje propisuje naš Stožer civilne zaštite Istarske županije jer o tome ovisi kako će se kretati širenje koronavirusa u našoj regiji u narednim mjesecima. Ukoliko se i sada budemo pridržavali mjera vjerujem da ćemo opuštenije gledati prema proljeću i ljetu te da će, uz primjenu cjepiva, uslijediti mirnije i bolje razdoblje i vraćanje na staro normalno“, očekuje Miletić koji je na kraju obraćanja građanima zaželio čestit Božić i zdravu 2021. godinu.

Zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar podsjetila je kako je Istarska županija tijekom zdravstvene krize uzrokovane koronavorusom udružila snage s gradovima i općinama u Istri kako bismo osigurali prvenstveno zdravlje naših građana, a onda i pomogli gospodarstvu da lakše podnese teret gospodarske krize, kad god je to bilo moguće.

„Naši veliki i višegodišnji razvojni projekti koji će povećati kvalitetu života u Istri i položiti temelje za održivu budućnost, ni u jednom trenutku nisu dovedeni u pitanje. Implementirali smo mjere vezane za zdravlje i sigurnost sviju nas, a zajedno smo pokazali veliku odgovornost i sposobnost prilagodbe na promijenjene uvjete u kojima smo morali živjeti i raditi. Sve nas to čini iznimno ponosnima na svakog građanina Istre i na ovu našu marljivu zajednicu čiji smo dio. Ne bismo to mogli učiniti bez vas, bez vaše pomoći i odgovornosti u provedbi svih protuepidemijskih mjera“, naglasila je zamjenica župana Čakić Kuhar te dodala kako smo time odabrali brži put prema zajedničkom oporavku, uvijek s vizijom bolje budućnosti u kojoj je rast i razvoj Istarske županije skrojene po mjeri svakog građanina naš imperativ.

„Ususret nadolazećim božićnim blagdanima i izmaku još jedne godine, ovim putem vam želim da iduće dane dočekate uz obilje zdravlja, radosti i mira, u krugu svoje najuže obitelji.“, poručila je Čakić Kuhar.

Nakon obraćanja građanima gradonačelnik Boris Miletić i zamjenica župana Sandra Čakić Kuhar održali su prijem za predstavnike medija u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama.

Odgovori

Pin It on Pinterest