Grad Pula u ovoj akademskoj godini dodjeljuje 168 stipendija

Grad Pula u akademskoj 2020./2021. godini dodijelit će stipendije za 168 studenata koji su zadovoljili uvjete temeljem Pravilnika o dodjeli stipendija i imaju najmanje 20 bodova. Unatoč financijski neizvjesnoj i pandemijom opterećenoj godini Grad Pula će ovoj akademskoj godini stipendirati 46 studenata više nego u 2020. godini.

„Izazovna je ovo godina za sve nas, a vjerujem i za vas studente. Koliko god moderna tehnologija i online predavanja imali svoje brojne prednosti, studentski život je nezamjenjiva faza odrastanja budućih akademskih građana ovog grada. Nadam se da će se u novoj 2021. godini život što prije vratiti u „staro normalno“ i da ćete svoje studentske dane provoditi neopterećeni koronavirusom. Uvijek me veseli vidjeti koliko Pula ima kvalitetnih i kreativnih mladih ljudi i od srca čestitam svima koji su zaslužili gradsku stipendiju. Ove godine dodijelili smo čak 46 stipendija više nego u 2020. godini i vjerujem da ćemo studentima i njihovim roditeljima na ovaj način pomoći za vrijeme studiranja. Svjedoci smo da se studentski standard i općenito uvjeti studiranja u Puli konstantno podižu, a izgradnja novih kapaciteta za smještaj bit će jedan velik korak naprijed. Svima želim puno uspjeha u nastavku studija“, poručio je gradonačelnik Miletić.

Kriteriji za dodjelu stipendije u akademskoj 2020./2021. godini bili su redovan studij, prebivalište u Puli, prosjek ocjena, a studenti koji su položili sve predmete iz prethodne godine bodovani su s dodatna 3 boda. Za izbor deficitarnog zanimanja pripala su dodatna 3 boda, za volontiranje 2 boda, a bodovala su se i postignuća za uspjehe na natjecanjima državnog i međudržavnog značaja iz područja znanja, sporta i umjetnosti.

Ovogodišnje stipendije iznose 800,00 kuna mjesečno, a bit će isplaćene od siječnja do rujna 2021. godine.

Svečano potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija zbog epidemioloških mjera kojih se svi moraju pridržavati ove godine nije moguće održati. Studentima će na email adresu biti dostavljen ugovor koji će morati potpisati i vratiti emailom.

Odgovori

Pin It on Pinterest