Vozio s više od dva promila, dobio 15.000 kuna kazne

Policijski službenici su i tijekom ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 1. do 3. siječnja 2021. godine, na području PU istarske evidentirane su tri prometne nesreće, od čega jedna s lakše ozlijeđenom osobom i dvije nesreće s materijalnom štetom. 

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali 284 vozača te su iz prometa isključili tri vozača i četiri vozila. Utvrđen je ukupno 101 prekršaj:

  • nepropisna brzina – 51
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 2
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 5
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 5
  • vožnja neregistriranog vozila – 5
  • ostali prekršaji – 33.

Umaška je policija 1. siječnja oko 10.30 sati zaprimila dojavu o slijetanju vozila na cesti Umag-Novigrad kod skretanja za Ulicu Vrh. Nakon što su policijski službenici pristigli na mjesto događaja, na travnatoj površini zatekli su automobil BMW, pulske registarske oznake i 47-godišnjeg talijanskog državljanina. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je 47-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2.06 promila te je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv talijanskog državljanina podnijet je optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je izrekao novčanu kaznu od 15.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Odgovori

Pin It on Pinterest